Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem riziko odfuknutia strechy a oprava

Boľševický mudrc sa nám ozval.

Nové hranoly uložené v suchu, logicky nie tesne položené plochou kantu na pôvodných plechoch ak ich nepenetruješ proti drevomorke (stačí penetrák Alp) sú samonosné lebo držia na nosných trámoch ukotvených na atike, vydržia v suchu a prirodzene odvetranom priestore medzi vzdušnou, kamennou, minerálnou vlnou, večne. (Polystyrén je nepoužiteľné, nepriedyšné svinstvo nielen na strechy, ale aj na opláštenie obvodového muriva).

Spodná hniloba pod pôvodnou krytinou nie je podstatná, nech si pod plechom zakonzerovvaná drevomorka pracuje, alebo načisto obhnije a rosype sa na prach.

Napríklad: https://i.ytimg.com/vi/TnR3EfwdR9Q/maxresdefault.jpg

Osobne robím tieto dodatočné prekrytia plochých striech so zateplením aj jednoduchšie a lacnejšie, ako je zobrazené, záleží podľa financií klienta.

-------------

Beztak bude tento dopytca nútený vykonať riadnu opravu strechy, lebo dodatočné ukotvenie do spodného, odhnitého materiálu mu nevydrží, viklaním plechmi sa beztak úchytné skrutky urvú aj ak spoje a plechy podlepí nejakým super mamutom v pištoliach. Podklad nepoznáme. Zbytočne vyhodené šušne, ktoré nevydržia prvé nápory vetra.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny