Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výřez na varnou desku

Zdravím, zařizuju novou kuchyň v garsonce (v paneláku) a potřebuju spodní skříňky přirazit až ke zdi, kvůli úspoře místa. Jenže návody u varných desek počítají s hloubkou linky 60cm, já budu mít 53cm. Varná deska by se do pracovní desky vešla i tak (hloubka 50cm), ale vzadu nedodržím udávaný bezpečnostní odstup od zdi 5cm. Je to problém, nebo to nemám řešit?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud je pracovní deska z dřevotřísky, je ten skoro centimetr z každé strany málo.
kejki 11.03.2019 16:33
kejki
Kolik by bylo minimum?
Aramis 11.03.2019 16:43
Aramis
Jedna věc je, kde máš skříňky vůči výřezu? Bude to podepřené v tom zbývajícím materiálu? A díru si v…
kejki 11.03.2019 21:50
kejki
Chtěl jsem to dát v podstatě do rohu, desku (tuším 28mm) přivézt už vyříznutou a jen to seskládat. S…
Aramis 12.03.2019 10:27
Aramis
Převážet desku s tak úzkými kousky jedině s našroubovanými výztuhami. Je to jak lisované zelí, přito… poslední
kejki 12.03.2019 19:12
kejki

Jedna věc je, kde máš skříňky vůči výřezu? Bude to podepřené v tom zbývajícím materiálu? A díru si vyřízneš na místě a nebudeš už desku zvedat, otáčet, prostě s ní nebudeš hýbat?
Běžně jsou pracovní desky široké 60 cm, takže to vychází 5 cm z každé strany, pak se dá s deskou rozumně manipulovat. U tenké desky, kolem 3 cm se může stát, že budeš muset vybrat i skříňku, protože tloušťka varné desky jsou 4 cm.

Chtěl jsem to dát v podstatě do rohu, desku (tuším 28mm) přivézt už vyříznutou a jen to seskládat. Skříňka, co mám vybranou do těch míst, má hloubku 52cm, šířka myslím 60, takže na bocích není problém, ale v té hloubce zepředu a vzadu by to bylo na krev, nějaké 2cm na každé straně max. Jinak právě z důvodu tloušťky těch 4cm jsem se smířil s tím, že na skříňce obětuju horní šuplík, aby měla varná deska dost místa na větrání zespodu. Možná by bylo opravdu jednodušší smířit se s vařičem nahoře na pultě, jen jsem doufal, že konečně budu mít linku tak nějak v rovině :D

Převážet desku s tak úzkými kousky jedině s našroubovanými výztuhami. Je to jak lisované zelí, přitom těžké, někde drcneš a praskne. Jestli je skříňka celá hluboká 52 cm a je z 18mm lamina, tak máš vnitřní šířku 48,4 cm. A to ještě předpokládám, že nemá výztuhu nahoře ve vodorovném směru (mívala IKEA Rationel). desky bude určitě silnější než 28 mm, tak ať se ti do té skříňky vejde.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru