Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jakou ostřičku na řetězy ?

Potom je ideál tento pilníček
http://ix.sk/s2W1y

Osobne som x krát brúsil mini šutrom na vítačku zuby reťaze od oka, pod cca 45° uhlom, chce to cit, otáčky max. do 500 ot.min., smer brúsenia z vnútra ťahom von takmer bez tlaku na kotúč.

Hlavne pri malej, ľahkej aku vrtačke s reguláciou otáčok, predstavuje rýchly postup nabrúsenia, žiadna manuálna onánia s pižlaním.

Reťaz po takomto nabrúsení kúše, krája, berie íverce spod rezu lepšie, ako som si dával brúsiť ešte za debilných boľševikov v originál servise na motorové pílky, kde mi reťaz akurát fest zbrúsili z materiálu, že som po týchto originál brusičoch zodraté zuby musel po štyroch nabrúseniach vyhodiť a kúpiť reťaz novú. Hoci mali komunistickí experti v značkovom servise homologovanú, poloautomatickú mašinu, nastavený správny uhol, žiadna sláva. Muselo sa na pilu priam tlačiť, aby brala matroš.

Od tej doby (od roku 1986) si brúsim reťaz sám doma na Sachs Dolmarke (Tuzexová kúpa) na kolene, pričom tvrdím - nebe a dudy, ako mi berie mnou nabrúsená pila špalky z tvrdého listnatého dreva určené do krbu. Pritom som pílu požičiaval priateľom, ktorí si v Limbachu pri BA postavili za komunistov štyri chalupy so sedlovými strechami, rezali pilou trámy, hranoly, šalungy, vzpery do základov, kadejaké palety zasvinené od suchého betónu, s klincami a malty, či celkový bordel okolo staveniska, apod. Za tie roky pižlania som zodral a vyťahal iba tri reťaze. V mojej firme si tento spôsob osvojili chlapi na stavbách, tj. minišuter, malá aku vrtačka a za desať minút pokračujú. Hlavne brúsenie reťaze v teréne minišutrom nemôže robiť totálny pako, vypatlanec, nech vypadá sebeinteligentnejšie, stredoškolský absolvent s maturitou, lebo reťaz sa môže zahodiť.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny