Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Změna sazby el. - rozsah revize v domě s TN-C

Dobrý den,

prosím o radu, co si představit pod revizí, kterou požaduje ČEZ, v případě změny sazby D25 na D45 (plánovaná změna způsobu vytápění)

stáří domu 40 let
rozvody TN-C
Rozvody v Cu (snad všude)

jedná se o revizi tepelného spotřebiče, nebo i vedení k němu, nebo i dalších rozvodů po celém domě?

Děkuji za pomoc.

Předmět Autor Datum
Instalujete nějaký spotřebič, který bude mít provoz na nízký tarif. Někdo to musí zkontrolovat, zdal…
milan.cukrar 03.01.2019 19:39
milan.cukrar
Základním požadavkem je ověření správnosti zhotovení (úpravy) elektroměrového rozvaděče podle aktuál…
mirektatra 03.01.2019 19:51
mirektatra
Děkuji Vám oběma za rychlé a erudované odpovědi.
D25 03.01.2019 20:01
D25
no asi vzroste spotřeba a podle toho chtějí revizi, jestli vyhovují rozvody, jištění, pevné připojen… poslední
paul 03.01.2019 20:51
paul

Instalujete nějaký spotřebič, který bude mít provoz na nízký tarif. Někdo to musí zkontrolovat, zdali je to uděláno tak, jak předepisuje ČEZ. Podle připojovacích podmínek Čezu. Revidovat se bude spotřebič, vedení k němu, stykač atd. Páč pro boiler budete mít (podle předpisu) jen 8hodin a topení dle sazby D45 asi 12 hod?

Základním požadavkem je ověření správnosti zhotovení (úpravy) elektroměrového rozvaděče podle aktuálních požadavků ČEZ a SOUČASNĚ i existenci zařízení, na které chcete uplatnit nový tarif (splnění podmínek, včetně způsobu blokování ze strany ČEZ).
Pokud bude zhotovena (část) instalace nově, musí odpovídat novým předpisů. Pokud budou použity stávající rozvody, revize ověří jejich použitelnost pro nový účel, ale posuzovat je bude podle předpisů platných v době jejich zhotovení.

ROZVODY v AL: Nově lze instalovat jen v průřezu 16mm a výše (mechanické vlastnosti ochranného vodiče). Staré rozvody se posuzují dle starých předpisů... ale doporučuji předělat nově při jednom bordelu, když už se seká, štukuje a maluje :-)

no asi vzroste spotřeba a podle toho chtějí revizi, jestli vyhovují rozvody, jištění, pevné připojení topidel /nikoliv na zásuvku/ ovládání HDO , přívodní kabel do bytu je.li správně dimenzován, jistič u elektroměru , je.li na daný příkon předpokládaný atd.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru