Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pojištovací ventil bojleru

Dobrý den prosím nevite někdo kde sehnat náhradní plastové kolínko na odtok přepadu z italského pojištováku před elektrickým bojlerem , původní prasklo v závitu a nejsem schopen změřit závit 3/8 je velký , M 16x1,5 je moc hrubý, a očko nebo závit M16x1,25 jsem nikde nesehnal stejně jako kolínko , foto se mi nedaří vložit děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
původní prasklo v závitu Jak moc prasklo? Jestli je to vcelku, zkusit omotat izolačkou a stáhnout… nový
čumil_old 31.12.2018 19:40
čumil_old
prasklo to zároveň s tělěesm takže nic navléknout nelze a při vyndávání se zničil tak že je nepoužit… nový
Peru 31.12.2018 19:54
Peru
Pokud by jsi sehnal plastovou trubku průměru 16 mm, pak ji nahřát, ohnout a našroubovat, za tepla, d… poslední
George63 31.12.2018 22:42
George63

původní prasklo v závitu

Jak moc prasklo? Jestli je to vcelku, zkusit omotat izolačkou a stáhnout malou motex páskou, aby to drželo.
Pokud netrváš na kolínku a vzhledu, narvat na závit nahřátou proplétanou hadici o fous menší než závit a zase stáhnout páskou.

Pokud by jsi sehnal plastovou trubku průměru 16 mm, pak ji nahřát, ohnout a našroubovat, za tepla, do závitu přímo. Předtím bude nutno asi závit trochu namazat vazelinou.
Jinak, pokud je otvor pro závit 16 mm, pak by bylo ještě možno použít vhodně dlouhý kousek měděné trubky (na rozvody topení) vnějšího průměru 15 mm a tuto se pokusit vešroubit rovněž přímo do závitu ventilu. Vzhledem k průměrům a rozdílům ve tvrdosti materiálů by to mohlo jít. Případně možno konec trubky ještě "popustit-změknout" nahřátím nad plynovým hořákem. Pak vyšroubit a pro lepší utěsnění (pokud bude potřeba) natřít silikonem, nebo mamutem a našroubit zpět. Na tento kousek pak možno buďto naletovat, případně jenom pouze přilepit měděné kolínko (viz odkaz) a případně ještě další kousek trubky pro nasunutí hadice do odpadu. Vše toto je možno koupit v obchodě pro vodoinstalatéry a topenáře.

https://www.topenilevne.cz/cu-koleno-90-5090-15-f-f-p3782/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru