Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem elektřina perpetum.

jenom mám takový dotaz.O elektrickém proudu jako takovém mám jenom obecné znalosti.Což mě ale nevadí abych dost domáckých oprav dokázal udělat co se týče zapojení el spotřebičů v kvalitě která život a zdraví neohrozí.Ale k věci.Na you tube jsou různé upoutávky kdy stačí dva magnety kousek navinutého drátu a žárovky svítí o sto šest.Dokonce jsem zaznamenal že na rotor nevím z čeho to bylo tak na komutátor byly připájeny vodiče a zase to svítilo o sto šest.Jenom bych se chtěl zeptat zkušených a erudovaných jestli jsem takový blbec že tomu moc nevěřím?

Předmět Autor Datum
Na trubce se dá najít úplně cokoliv. Já jsem tam našel třeba video potvrzující, že Elvis stále žije,… nový
umfa 26.12.2018 13:47
umfa
Ta videa jsou samozřejmě podvod. Přesněji rečeno, jde o recesi... nový
Martin79 26.12.2018 14:06
Martin79
Národ tomu neverí. Vyrob si z kusa silného magnetu (ideálne neodýmový, z hdd) a lakovaného drátu urč… nový
Nuda 26.12.2018 16:43
Nuda
Nudo: vodič má přece záporný odpor, když teče proud proti původnímu směru...to se nemusí vynalízat..… nový
paul 26.12.2018 17:33
paul
Když se zastaví a zpomalí, tak to NENÍ perpetuum. Jak prosté :-) nový
umfa 26.12.2018 18:50
umfa
Tragedia :D poslední
Matfej 28.12.2018 09:25
Matfej
Na Youtube najdeš i mluvícího psa. nový
Prasak 26.12.2018 19:03
Prasak
Perpetuum mobile už dávno vynalezl významný vědátor Jára Cimrman. Jenže ve zcela nevhodné době. V té… nový
Zerozero 27.12.2018 01:47
Zerozero

Národ tomu neverí. Vyrob si z kusa silného magnetu (ideálne neodýmový, z hdd) a lakovaného drátu určený pre elektromotory tento xindel: (Len nerozober motor z mamkinej práčky).

http://ix.sk/CuvDh

ono to skutočne funguje.

Ak pochopíš význam kondíka (náhrada za aku prípadne za nabíjací článok) a diódy, pofičí AC motor ako dynamo;
https://viralchop.com/100-free-energy-self-running-machine-generator-using-dc-motor-2018-science-new-experiment/

tiež tento permanentný pohon funguje.

Každý má možnosť si tieto detské hračky vyrobiť. Mne ich predviedol 12 ročný vnuk v stave, ako na videu, bastlili tieto návody z netu doma v dielni spolu so spolužiakmi k plnej funkčnosti tzv. "perpetuum mobile" čerpaných z magnetických siločiar.

Problém je, že sa pohyb po určitej dobe spomalí a zastaví kvôli treniu, gravitácii, odporu atmosféry.

Možné je, až sa na trhu objaví supravodič pri izbovej teplote, resp. metal-zloženie vodiča so záporným odporom, bude možné zostrojiť skutočné perpetuum.

Perpetuum mobile už dávno vynalezl významný vědátor Jára Cimrman. Jenže ve zcela nevhodné době. V té době, se mohutně rozvíjela těžba ropy, uhlí a zemního plynu. Světové zásoby těchto zdrojů energie se tehdy zdály nevyčerpatelné. Když vynálezce dorazil na patentový úřad, zaregistrovat vynález perpetua mobile, nebrali ho vážně, protože v té době byli přetíženi zpracováním velkého množství patentů na využití fosilních paliv.
Marně Cimrman ve své geniálnosti zdůrazňoval, že zásoby nejsou nevyčerpatelné a lidstvo dospěje k enviromentálnímu myšlení. Pak že jeho vynález dojde všeobecného uznání a zachrání lidstvo před globální energetickou krizí. Také, že přínos k ochraně životního prostředí bude velmi významný. Úředníci však ve své neznalosti byli neoblomní. Jeho geniální návrh zamítli.
Dnes již však nastal čas, kdy by tento vynález mohutně nabral na významu. Přes obrovské úsilí skupin zainteresovaných lidí, pátrajících po Cimrmannových záznamech, se podklady nepodařilo nalézt. Lidstvo tak zřejmě nenávratně ztratilo jeden z největších vynálezů největšího myslitele. 8-):beer:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru