Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem elektřina perpetum.

Perpetuum mobile už dávno vynalezl významný vědátor Jára Cimrman. Jenže ve zcela nevhodné době. V té době, se mohutně rozvíjela těžba ropy, uhlí a zemního plynu. Světové zásoby těchto zdrojů energie se tehdy zdály nevyčerpatelné. Když vynálezce dorazil na patentový úřad, zaregistrovat vynález perpetua mobile, nebrali ho vážně, protože v té době byli přetíženi zpracováním velkého množství patentů na využití fosilních paliv.
Marně Cimrman ve své geniálnosti zdůrazňoval, že zásoby nejsou nevyčerpatelné a lidstvo dospěje k enviromentálnímu myšlení. Pak že jeho vynález dojde všeobecného uznání a zachrání lidstvo před globální energetickou krizí. Také, že přínos k ochraně životního prostředí bude velmi významný. Úředníci však ve své neznalosti byli neoblomní. Jeho geniální návrh zamítli.
Dnes již však nastal čas, kdy by tento vynález mohutně nabral na významu. Přes obrovské úsilí skupin zainteresovaných lidí, pátrajících po Cimrmannových záznamech, se podklady nepodařilo nalézt. Lidstvo tak zřejmě nenávratně ztratilo jeden z největších vynálezů největšího myslitele. 8-):beer:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny