Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Každý elektroměr pro domácnosti měří POUZE ČINÝ PROUD. Pakliže podobný přístroj "zlepšuje" účiník (C…
mirektatra 25.12.2018 16:01
mirektatra
Ale některé umí i odfiltroval tu ošklivou elektřinu z jaderných elektráren a pustí ti do domu pouze…
Jan Fiala 25.12.2018 16:21
Jan Fiala
to mi připomíná distribuci elektriky třeba z Pražské energetické, už vidím jak mi natahují přes půl…
paul 25.12.2018 17:24
paul
Je vidět, že o věci nic moc nevíš. Pak je ale lepší mlčet. Zjednoduším to - celková cena za elektřin…
Mamko Tatić 25.12.2018 18:19
Mamko Tatić
Nesmíš brát všechno vážně. V elektrárně Tisová měly čtyři komíny a učitel odborného výcviku tvrdil,…
nerady 25.12.2018 18:36
nerady
To nám taky říkali, akorát název elektrárny se měnil. No a protože se rozvádí jen tři vodiče (nulák… nový
ml1 02.01.2019 14:29
ml1
To z Temelína už prý proudí letošní novinka-4fázový proud.Přepojovali to hned na Nový rok ráno.Když… poslední
Karel04 02.01.2019 20:06
Karel04
A co třeba úvaha: Elektroměr měří proud při napětí na vstupu do měřené soustavy. Pokud správně kompe…
mirektatra 26.12.2018 04:15
mirektatra
Tak když už máme tohle silvestrovské téma, tak, jako absolutní elektroanalfabet, se musím zeptat - j…
Kachlík 26.12.2018 14:08
Kachlík
Správně nastavenou kompenzací se zvýší efektivní napětí (v porovnání s obvodem zatíženým indukčně -… nový
mirektatra 28.12.2018 23:07
mirektatra
Brzy bude konec různým podvodným udělátkům, které mají údajně spořit energii. Taktéž využití volné e…
Zerozero 26.12.2018 16:38
Zerozero
Prosím Tě, kde na to chodíš? Nebo Tě inspirovala druhá láhev Metaxy? Ale něco k tomu recyklačnímu př…
George63 26.12.2018 17:02
George63
:-D:-D Druhá láhev Metaxy bohužel prozatím nebyla. Prudký pokles životabudiče v žilách způsobil, že…
Zerozero 27.12.2018 00:51
Zerozero
Stačilo by místo AZ11 použít výkonnější AZ4 a bylo by to bývalo šlapalo. Možná ještě místo ECL85 byc…
jirka44 27.12.2018 09:06
jirka44
Máš pravdu, také mě to napadlo. Ale po přehodnocení dnešních možností, jsem celý návrh již přepracov…
Zerozero 27.12.2018 10:22
Zerozero
Bach na špionážní software v tom čínským zdroji.
Prasak 27.12.2018 12:08
Prasak
Kondenzatory MP nepouzivat. Obsahuju zbytkovy dihydrogen oxid ! nový
truhlik 28.12.2018 12:17
truhlik
Ten sajrajt je skoro ve všem. nový
Prasak 28.12.2018 13:08
Prasak
Proč nepoužívat? Mám jich plnej šuflík. A kolik jsem jich jako malej rozebral.... nový
autista 28.12.2018 16:47
autista

Každý elektroměr pro domácnosti měří POUZE ČINÝ PROUD. Pakliže podobný přístroj "zlepšuje" účiník (Cos f.) a je použit v okamžiku provozu indukční zátěže zcela správně, zlepší sice účiník, ale ten stejně na sledovanou a účtovanou veličinu "silová energie" (činý proud x napětí) nemá vliv.

Je vidět, že o věci nic moc nevíš. Pak je ale lepší mlčet.
Zjednoduším to - celková cena za elektřinu je dána platbou za silovou elektřinu (dodavatel, obchodník s elektřinou, tedy i PRE třeba ve Znojmě) a poplatek za distribuci (zjednodušeně "dráty", provoz distribuční soustavy; ve Znojmě pouze a jen EON distribuce, toto měnit nelze). Dále pak výpalné na obnovitelné zdroje, DPH, poplatek za odběrné místo).
Třeba u nás v Praze má "dráty" PRE distribuce, což je "dcera" PRE. No a můžu si klidně vybrat dodavatele silové elektřiny koho chci, ale pořád bude část poplatku posílána PRE distribuci, toto změnit opravdu nelze.
Takže klidně od PRE ve Znojmě elektřinu odebírat můžeš a z Prahy se nic tahat nemusí.

A co třeba úvaha: Elektroměr měří proud při napětí na vstupu do měřené soustavy. Pokud správně kompenzuji, zvýším napětí AŽ ZA ELEKTROMĚREM pro další spotřebiče a tím zvýším jejich výkon o vykompenzovanou jalovou, kterou elektroměr neměří a mám ji tedy zadarmo... :-D

Tak když už máme tohle silvestrovské téma, tak, jako absolutní elektroanalfabet, se musím zeptat - jak se kompenzací jalové složky proudu zvyšuje napětí? (vycházím z předpokladu, že jedna ze součástek bude trafo, nicméně,s ohledem na tolerance pro běžné elektrospotřebiče to budou asi muset být trafa dvě, ale co ten zbytek součástek? Ve sklepě ještě nějaké místo mám, tak kdyby se to nedalo koupit na eBay, tak bych si to zbastlil sám :-D)

Správně nastavenou kompenzací se zvýší efektivní napětí (v porovnání s obvodem zatíženým indukčně - elektromotorem... ) a sníží se vcelku výrazně proud v obvodu. Docela jsem šokoval majitele nástrojárny, kterýmu vypadával 125A jistič, když jsem zapojil kompenzaci, vzal klešťák a ukázal: 1) proud mezi místem kompenzace a strojem 2) proud samotné kompenzace 3) proud od kompenzace směrem k elektroměru :-) Prý "Jak je možný, že PŘIPOJÍŠ něco, co odebírá proud a přitom se odebíraný proud ze sítě SNÍŽÍ?!" :-D

Od tý doby mu jistič nevypadává a to ještě přikoupil stroje :-)

Brzy bude konec různým podvodným udělátkům, které mají údajně spořit energii. Taktéž využití volné energie je zatím v nedohlednu.
Ale už se objevil nový způsob, jak energii výrazně ušetřit. Výzkumný ústav evropských úspor (VÚEU), zveřejnil nově vypracovanou studii, která po mírném dopracování zajistí maximální úsporu elektrické energie v každé domácnosti.
Použitá elektrická energie se bude recyklovat. Projekt financuje evropská unie a část prostředků na výzkum, se získává z tzv. "recyklačního poplatku", který se vybírá v prodejnách el. spotřebičů.
Princip objevu, který ale z důvodu možné průmyslové špionáže pomocí telefonů Huawei nebyl zcela zveřejněn je prostý. Do domu přes elektroměr přichází čerstvá energie. Ta se přivádí po vodičích, kterým se říká fázové. Elektřina prochází spotřebičem, a tím se spotřebuje a znehodnotí. Jako odpad pak odchází z domu po vodiči zvaném nulák a bez užitku se přes uzemnění ztrácí v zemi.
Nově se tato energie bude recyklovat přímo v domě. Odpadní energie z nuláku se přivede do recyklačního přístroje a pomocí kvantověvlnové technologie (patentováno) se bude vracet zpět do fázových vodičů. Po recyklaci zbyde jen malé množství odpadní energie, které se svede do země.
Používání recyklačního přístroje bude povinné pro každého odběratele. V současnosti EU pracuje na dokončení nového Energetikého recyklačního zákona, kteý převezmou všechny země EU a po zahrnutí do národních zákonů se stane nezbytným předpokladem používání el. energie. :puff::beer:

Prosím Tě, kde na to chodíš? Nebo Tě inspirovala druhá láhev Metaxy? Ale něco k tomu recyklačnímu přístroji. Já bych jej udělal třeba z manželky a připojil jí nulák na palec u nohy (nebo na některé vtipnější místo):-D. To by bylo energie, která by se vrátila!!! Bohužel by se nevrátila do fázového vodiče, ale nejspíš do mě. A jaké zbytkové množství odpadní energie by bylo svedeno do země, to si netroufám ani odhadnout. Nejspíš bych v ní skončil (v té zemi) já a celej.:-D:-D:-D:puff::beer:

:-D:-D Druhá láhev Metaxy bohužel prozatím nebyla. Prudký pokles životabudiče v žilách způsobil, že jsem se musel spolehnout jen na zatím tajné zprávy z oblasti "jedna paní povídala". Zprávy jsou ovšem zcela ověřeny a vycházejí z bezpečných zdrojů mezinárodní komunity Evropské drbny.
Informace které k problému mám, jsou poněkud rozsáhlejší, než jsem zveřejnil, ale vzhledem k možné ruskočínské špionáži, jsem určité detaily zatím nemohl zveřejnit. Vzhledem k poněkud přesnějším informacím, které mám, jsem se v předstihu pokusil zařízení realizovat sám. Použil jsem ke konstrukci regenerátoru různé šuplíkové zásoby, které mám z rozebraných starých rozhlasových přijímačů. Zejména silný magnet z reproduktoru posloužil jako výkonový magnetizátor znehodnocené energie. Pomocí elektronky AZ11, jsem zkonstruoval zdroj pro stejnosměrné dobuzování magnetu, pro zesílení magnetické indukce. Značným problémem bylo vtěsnat nulák do magnetické mezery, která původně sloužila pro kmitací cívku. Vyřešil jsem to použitím páskového vodiče. Filtraci budícího napětí jsem vyřešil množstvím paralelně spojených svitkových kondenzátorů řady MP (metalizovaný papír). Vlnové cívky realizované z vysokofrekvenčních lanek, obsažené v mezifrekvenčních transformátorech, jsem ve spojení s elektronkou ECL85 použil na konstrukci kvantověvlnového generátoru. Jeho výstup jsem navázal přes vazební cívku na stejnosměrné dobuzovací napětí. Celé zařízení jsem doplnil paketovým přepínačem z vlnových rozsahů, k volbě regeneračního výkonu.
Celé zařízení jsem pokusně zapojil mezi nulák s odpadní energií a fázový vodič.
Bohužel, někde jsem asi udělal drobnou chybu. V nastalé tmě jsem dotápal k rozvaděči, natáhl jistič a potom ještě kouřící zbytky regenerátoru smetl na lopatu a vsypal do popelnice. Ale již asi vím, kde byla chyba. Použil jsem na konstrukci přístroje příliš zastaralé součástky z radiopřijímačů. V další, jistě již úspěšné konstrukci, použiji modernější součásti z televizních přijímačů. :puff::beer:

Máš pravdu, také mě to napadlo. Ale po přehodnocení dnešních možností, jsem celý návrh již přepracoval.
Místo magnetu z reproduktoru jsem objednal výkonnější neodymový magnet. Místo usměrňovací elektronky použiji jakýsi spínaný zdroj z Číny. Po dostudování jejich funkce použiji na místě funkční elektronky MOS-FET tranzistory, případně IGBT. Také jsem zjistil, že MP kondenzátory vykazují velký ESR, proto použiji modernější kondenzátory s nízkým ESR ze zdroje počítače. To by v tom byl čert, aby to nefungovalo.. :puff::beer:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru