Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Umístění plynového kotle

Problém nevidím v situovaní kotla do hocakej skrinky. Tieto kotle sú takmer studené na povrchu smaltového plechu.

Kotle sa nemusia obchádzať pri servisovaní ani z boku, lebo predné čelá (spodné čelo s elektronikou) sa ľahkou montážou spredu kotla iba odklopia na závesnom klbe, čím je obnažená pracovná čas telesa okrem zadnej steny na ktorej je zavesený kotol na jednej metalickej lište pevne ukotvenej na hmoždínky do muriva. K horákom a čistením je detto jadnoduchý prístup, horáky sa zhodia z kotla, vysajú prípadne sa dajú tlakom vody prepláchuť. To ťa ale čaká za 20 rokov používania kotla. Vlastne celý kotol po uzavretí guľových ventilov s prívodmi sa dá za pár minút zhodiť komplet zo steny. Elektrika je na 230V na jednom šaltri + napojenia na izbový termostat troma vodičmi do svoriek k riadiacej jednotke.

Dôležitý je prístup hlavne zo spodu ku kotlu, kde je riadiaca jednotka, pretlakové ventily a kde sú napojené hadice na plyn, vodu a kúrenie IN/OUT do kotla. Preto by sa nemal kotol nacpať do spodnej skrinky k podlahe. Hlavne kvôli inštalatérovi v prípade prípojov antikoro potrubia na vodu a plyn zn. Inox a spol. https://www.vasetopeni.cz/flexira-xconnect-system-trubka-nerez-wr16-dn12-aisi-316l-vyzihana-baleni-5m-4101cz/

Inštalatér by sa nabrblal, ak by si musel ľahnúť na podlahu a ležmo makať s blitzkami, potrubím a tesneniami.

Problém vidím v prísune vzduchu určeného k spaľovaniu v kuchyni oddelenej dverami podľa predpisu objemu v m3. Tu bude nutné opatriť spodok výplne dverí mriežkou o rozmeroch cca 40x35cm vedúce do predsiene alebo do celého bytového priestoru.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny