Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s topením. Junkers

Doplňuji dodatečně, vzhledem k tomu, že již není možno odpověď upravit. Co se týče těch tlaků na kotli, tyto mnou uvedené minimální tlaky platí, pokud je expanzní nádoba "atmosférická" (otevřená a umístěná nejvýše, což bývalo běžné u samotížných rozvodů). Pokud máš (a to předpokládám) expanzku tlakovou, pak by jsi ji měl mít natlakovánu na cca 1 atm (horním ventilkem a možno dotlakovati i klasickou pumpičkou na kolo s hadičkou na moto a měřit manometrem na auto).
Potom, při odvzdušňování a plnění systému vodou z tlakového zdroje (vodovodního řádu), by jsi měl systém naplnit a na manometru na kotli by jsi měl mít tlak, podle nejvyššího bodu (jak jsem Ti popsal v předchozí odpovědi /10m výšky = 1 atm/), + cca 0,3-0,5 atm.
A po ohřátí vody v systému se tlak o trochu zvýší. Ale opět platí, že ne o moc (záleží na objemu vody v systému). A pokud systém nevypustíš/neodpustíš a je dokonale těsný, pak by měl tlak na kotli, po vychladnutí vody, zůstávat stále stejný!!! To je důležité. Toliko ještě k systému s tlakovou expanzní nádrží.:-p:puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny