Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozpoznání konektoru

Ahoj, našli jsme ve svém studentském bytě pěknou a nejspíš i funkční stolní lampu, bohužel z ní vede jeden jediný drát, který má pro nás neznámou koncovku, takže není možné jej zapojit do běžné zásuvky. Pravděpodobně by to vyřešila nějaká redukce, ale nejdřív potřebujem znát typ konektoru - dokázal by to někdo poznat prosím? Fotku posílám v příloze.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já bych nepoužíval konektor co je svým tvarem určený k nějakému konkrétnímu účelu (tenhle pro připoj…
Yarda 18.10.2018 22:50
Yarda
Tohle přece u elektrické kytary měl i vlk v jednom z dílů jen počkej, zajíci. A docela mu to šlo slu… nový
ml1 26.10.2018 12:43
ml1
Takže obě věci už mám, chtěl bych se akorát zeptat, než se do něčeho pustím - konektor vpravo ušmikn…
MK97 23.10.2018 18:46
MK97
Ano. poslední
JoDiK 26.10.2018 13:13
JoDiK

Já bych nepoužíval konektor co je svým tvarem určený k nějakému konkrétnímu účelu (tenhle pro připojení vnějšího reproduktoru) pro něco jiného.
Pamatuji se, když jsem sloužil vlasti, měli jsme v kasárnách kino. Připojení reprobedny za plátnem k zesilovači bylo nějak ubastlené přes síťovou vidlici. A někdo tam s něčím manipuloval a tu vidlici strčil do síťové zásuvky.
Takže pokud je to skutečně na 12V (pečlivě prozkoumat!!!!]), tak bych tam dal konektor co se používá k připojení vnějšího zdroje - jak tu už někdo radil.

Tohle přece u elektrické kytary měl i vlk v jednom z dílů jen počkej, zajíci. A docela mu to šlo slušně, povzbuzenému síťovým napětím.

Reprokonektor se opravdu svého času používal jako napájecí, předtím se tak používal i cinch. Podle tvaru a velikosti žárovky to 12V bude (teda dělají se takové i na 230V ale provedení svítidla na to nevypadá, to bude na bezpečné malé napětí). Jestli měnit konektor na zdroji nebo na lampě je asi jedno, ideální by bylo, kdyby se podařilo sehnat zdroj s tímto konektorem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru