Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak fungují dálková ovládání pro vrata a brány?

Pro ovládání dálkového ovládání brány jsem zakoupil od "číňana" DO uvedené v odkazu. Jde o dvoukanál a nějak mi nefunguje, jak by asi mělo. Po provedeném nastavení mi jeden vysílač nefunguje (i když asi i něco vysílá) a u dvou funguje bez problémů spínání pouze prvního kanálu tlačítkem A a druhým tlačítkem B se spíná druhý kanál poněkud nespolehlivě (občas). Zajímavé je ale, že, pokud stisknu obě tlačítka A i B současně, spíná spolehlivě i kanál 2. Vysílače jsou vybaveny krystaly 433 MHz. Nemám dostatečné vědomosti o funkci systémů těchto DO a obracím se na Vás s prosbou, pokud by mi někdo celý systém ujasnil.
Chápu, že jde frekvenční vysílače a přijímač, pracující na dané frekvenci. Ale nechápu systém "spárování" a zda je nutno spárovávat všechny jednotlivé vysílače s přijímačem, nebo stačí pouze jeden a ostatní už pak pracují bez nutnosti spárování.
A zda a jak je možné, že na jednom kanálu je signál dostačující a na druhém ne a proč při vyslání společného signálu obou kanálů současně spíná dobře i druhý kanál.
Rovněž by mě, v této souvislosti, zajímalo, pokud bych objednával jiné (samostatné) vysílače, které mají samostatně rovněž v nabídce, na co je nutné si dát pozor, aby fungovaly vůči stávajícímu přijímači.
Kritiku Čínské produkce můžete vynechat ;-), je to věc názoru. A vzhledem že jde o čtvrtinovou cenu oproti našim produktům, myslím, že se to stále vyplatí.
A zatím jsem využil mnoha jejich produktů a zklamán jsem byl pouze vyjímečně.
Jinak mi už celý systém (brána) funguje, pouze za použití prvního kanálu A a dvou vysílačů. Druhý kanál B mám využit a nastaven pouze jako bezpečnostní "stop", pro případné zastavení pohybu, ale zjistil jsem, že pohyb je tak pomalý a bezpečný, že toto není skoro potřeba. Ale chtěl bych, aby i tato funkce pracovala spolehlivě. Za reakce díky.:puff:

https://www.ebay.com/itm/Wireless-Relay-433mhz-Remote-Gate-Control-Garage-Switch-3pcs-12v-2ch-Kit-Opener/192630382707?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2648

Předmět Autor Datum
Poukázal by som práve na tvoje vyjadrenie - od "číňana"... a hneď je to jasné! Kanál A má určitý vys…
yYy 07.10.2018 21:25
yYy
Zrejme má pako za pancierovým plotom ťažko, dlhoročnou, statočnou, poctivou prácou slušného občana n… nový
Nuda 07.10.2018 22:03
Nuda
No comment. Jsi opravdu "Nuda".;-) nový
George63 07.10.2018 23:53
George63
To je zajímavý názor. Ono to tak (asi) opravdu funguje. Na tom vysílači (ovládači) je i signalizační… nový
George63 07.10.2018 23:49
George63
Musím se Číňanům omluvit.:-D Až po několikátém shlédnutí specifikace, v nabídce produktu, jsem si vš… nový
George63 10.10.2018 20:03
George63
Mám podobné ovládání od Flajzara (CZ firma) a přijímač ovládám dvěma klíčenkama ze dvou různých míst… nový
tozi48 05.11.2018 20:33
tozi48
Díky za reakci. U mého DO je možno nastavit na přijímači rovněž více funkcí, snad taky čtyři. A poža… poslední
George63 05.11.2018 21:45
George63

Poukázal by som práve na tvoje vyjadrenie - od "číňana"... a hneď je to jasné! Kanál A má určitý vysielací výkon, kanál B má tiež svoj vysielací výkon. A tu jadro pudla - sú slabé, takže to vyriešili (Číňania) tak, že zvýši sa vysielací výkon súčastným aktivovaním OBOCH kanálov. Takže A = 1 kanál; A+B = 2 kanály (teda nie druhý kanál samostatne).

Zrejme má pako za pancierovým plotom ťažko, dlhoročnou, statočnou, poctivou prácou slušného občana nadobudnuté majetky.

V tom prípade sa jedná o kolísavé úvahy občana pred oportunistami, občana, ktorý bol tesne pred 1968 na hrane priepasti, ale dnes, dnes je krok napred v tejto poradni pri ochrane svojho spoločného majetku.

To je zajímavý názor. Ono to tak (asi) opravdu funguje. Na tom vysílači (ovládači) je i signalizační LED. Ta při zmačknutí A a sepnutí kanálu A, slabě zasvítí, ale při samostatném zmačknutí B nezasvítí vůbec. Ale při zmačknutí obou (a sepnutí kanálu B) zasvítí velmi silně. Nevím, zda to může mít souvislost s výkonem vysílače, proto zjišťuji podstatu a systém funkce těchto DO, který mi není úplně jasný. Ale podle manuálu, k tomuto DO, by to takto být nemělo. Řeším nyní toto s dodavatelem-výrobcem přímo přes ebay. Údajně jsou rádi, že jsem je na toto upozornil a snad to budou s dodavatelem opravdu řešit. Reagují "promptně", až mě to překvapilo. A tak jsem zvědav, jak vše dopadne. O reklamaci pochopitelně neuvažuji, poštovné do Číny by přišlo dráž než byla cena produktu.;-):-D
Nedávno jsem řešil problém s ne úplně funkční powerbanku, se slevňovacím e-shopem u nás a dopadlo to tak, že mi peníze vrátili a produkt, který neodpovídal deklarovaným hodnotám, dokonce nepožadovali ani zaslat zpět. Za to jsem jim alespoň zaslal pochvalnou recenzi za příkladný přístup a ochotu vůči zákazníkovi.;-)

Musím se Číňanům omluvit.:-D Až po několikátém shlédnutí specifikace, v nabídce produktu, jsem si všim, že u napájení vysílače je uvedeno 2*3V bat. 2016. Ve vysílači je "kapsa" neoznačená napětím ani baterií a o výšce, do které se vejde bat. 3V 2032. Tak já tam "vrazil" tu 2032, tedy jenom 3V. A ony tam mají být dvě 2016 na sobě, takže 6V. Tím pochopitelně i nižší výkon. Teď už se "rožne" kontrolka spolehlivě i u druhého kanálu a i on se spíná spolehlivě. Ale ono to fungovalo (1 kanál spolehlivě, druhý občas) i na 3 V. :-/ Takže chyba byla ve mě, ne v zařízení. :-p To mi tedy nakonec došlo a po osazení 2*3V už fungují dva vysílače bez problémů, na obou kanálech.
Ještě mi není jasné z manuálů, zda se musí nějak spárovávat všechny ovladače (vysilače) s přijímačem. Neporadíš? Nebo někdo?
Je chyba, že k tomu není manuál trochu podrobnější, týkající se i těch baterek a spárovávání (pro "blbce";-) mého druhu). No ale, co by chtěl člověk za 300,- Kč?

Mám podobné ovládání od Flajzara (CZ firma) a přijímač ovládám dvěma klíčenkama ze dvou různých míst. Oba vysílače jsem s přijímačem musel párovat t.j. říci přijímači jakou funkci má po stisku konkrétního tlačítka na konkrétním vysílači provést. Přijímač měl totiž 4 funkce. Mě stačily pouze 2 a to aby jedno tlačítko na prvém ovladači a totožné na druhém aktivovalo totožnou funkci. Totéž pro druhé tlačítko. Doufám, že jsem to snad vysvětlil srozumitelně. Toto je pouze rada na oplátku za tvou radu z nedávna. Tak hodně štěstí !!! ;-)

Díky za reakci. U mého DO je možno nastavit na přijímači rovněž více funkcí, snad taky čtyři. A požadované nastavení funkce se nastavuje pomocí stisků mikrotlačítka v přijímači a potvrzením stiskem libovolného tlačítka na libovolném vysílači (klíčence). A mám dojem, že po tomto nastavení už mi přijímač reagoval i na ten druhý vysílač (klíčenku). Pouze na tu třetí klíčenku nereaguje. On ten systém pracuje snad na nějakém daném kódu. Teď už jsem to nezkoušel, neboť přijímač už mám zabudovaný v rozvaděči a vše mi na ty dvě klíčenky spolehlivě funguje a to mi stačí. Takže asi ta třetí bude vadná, nebo nastavena (pevně) na jiný kód.
A vlastní nastavení přijímače mám pouze na jednu z funkcí, kdy tlačítko spíná relé pouze po dobu stisknutí. Takže funkce je - tlačítko A sepne krátkodobě (po dobu stisku tlačítka) relé 1 a tlačítko B totéž pro relé 2. Takže tlačítko A a relé 1 je pro spuštění funkce (otevírání/zavírání) a tlačítko B a relé 2 je bezpečnostní stop.
Ale už mám objednané druhé, stejné DO, (budu je asi montovat na ovládání výtahové plošiny v RD pro imobilního syna). Tam by mělo být tlačítko A a relé 1 pro spuštění směru nahoru a B a relé 2 pro spuštění směru dolů.
A tak to znova prověřím.:-p

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru