Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak fungují dálková ovládání pro vrata a brány?

Díky za reakci. U mého DO je možno nastavit na přijímači rovněž více funkcí, snad taky čtyři. A požadované nastavení funkce se nastavuje pomocí stisků mikrotlačítka v přijímači a potvrzením stiskem libovolného tlačítka na libovolném vysílači (klíčence). A mám dojem, že po tomto nastavení už mi přijímač reagoval i na ten druhý vysílač (klíčenku). Pouze na tu třetí klíčenku nereaguje. On ten systém pracuje snad na nějakém daném kódu. Teď už jsem to nezkoušel, neboť přijímač už mám zabudovaný v rozvaděči a vše mi na ty dvě klíčenky spolehlivě funguje a to mi stačí. Takže asi ta třetí bude vadná, nebo nastavena (pevně) na jiný kód.
A vlastní nastavení přijímače mám pouze na jednu z funkcí, kdy tlačítko spíná relé pouze po dobu stisknutí. Takže funkce je - tlačítko A sepne krátkodobě (po dobu stisku tlačítka) relé 1 a tlačítko B totéž pro relé 2. Takže tlačítko A a relé 1 je pro spuštění funkce (otevírání/zavírání) a tlačítko B a relé 2 je bezpečnostní stop.
Ale už mám objednané druhé, stejné DO, (budu je asi montovat na ovládání výtahové plošiny v RD pro imobilního syna). Tam by mělo být tlačítko A a relé 1 pro spuštění směru nahoru a B a relé 2 pro spuštění směru dolů.
A tak to znova prověřím.:-p

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny