Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak fungují dálková ovládání pro vrata a brány?

Pro ovládání dálkového ovládání brány jsem zakoupil od "číňana" DO uvedené v odkazu. Jde o dvoukanál a nějak mi nefunguje, jak by asi mělo. Po provedeném nastavení mi jeden vysílač nefunguje (i když asi i něco vysílá) a u dvou funguje bez problémů spínání pouze prvního kanálu tlačítkem A a druhým tlačítkem B se spíná druhý kanál poněkud nespolehlivě (občas). Zajímavé je ale, že, pokud stisknu obě tlačítka A i B současně, spíná spolehlivě i kanál 2. Vysílače jsou vybaveny krystaly 433 MHz. Nemám dostatečné vědomosti o funkci systémů těchto DO a obracím se na Vás s prosbou, pokud by mi někdo celý systém ujasnil.
Chápu, že jde frekvenční vysílače a přijímač, pracující na dané frekvenci. Ale nechápu systém "spárování" a zda je nutno spárovávat všechny jednotlivé vysílače s přijímačem, nebo stačí pouze jeden a ostatní už pak pracují bez nutnosti spárování.
A zda a jak je možné, že na jednom kanálu je signál dostačující a na druhém ne a proč při vyslání společného signálu obou kanálů současně spíná dobře i druhý kanál.
Rovněž by mě, v této souvislosti, zajímalo, pokud bych objednával jiné (samostatné) vysílače, které mají samostatně rovněž v nabídce, na co je nutné si dát pozor, aby fungovaly vůči stávajícímu přijímači.
Kritiku Čínské produkce můžete vynechat ;-), je to věc názoru. A vzhledem že jde o čtvrtinovou cenu oproti našim produktům, myslím, že se to stále vyplatí.
A zatím jsem využil mnoha jejich produktů a zklamán jsem byl pouze vyjímečně.
Jinak mi už celý systém (brána) funguje, pouze za použití prvního kanálu A a dvou vysílačů. Druhý kanál B mám využit a nastaven pouze jako bezpečnostní "stop", pro případné zastavení pohybu, ale zjistil jsem, že pohyb je tak pomalý a bezpečný, že toto není skoro potřeba. Ale chtěl bych, aby i tato funkce pracovala spolehlivě. Za reakce díky.:puff:

https://www.ebay.com/itm/Wireless-Relay-433mhz-Remote-Gate-Control-Garage-Switch-3pcs-12v-2ch-Kit-Opener/192630382707?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2648

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny