Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oplechování přechodu střechy pergoly a stěny domu

Přemýšlím, jestli by nebylo v tom případě lepší ten plech, ležící na střeše pergoly, mít opačně. Do tvého obrázku jsem to zakreslil červeně. To proto, aby případná voda, která by se dostala mezi plech a asf.pás, nemohla zatéct do střechy pergoly. Pokud by foukal silněji vítr a déšť by padal hustěji, tak by to tam mohlo zatéct. Když bude okraj zvednutý, tak nezateče....

Nicméně jsem hledal ještě nějaké řešení. Na YT je návod, který více odpovídá tomu, jaký materiál mám. Zkusil jsem to nakreslit v kreslícím programu. Jde o to, že ty lišty "L" a překrývací(dilatační) už mám. Na tom videonávodu https://www.youtube.com/watch?v=BMuh9MS9Mvg je ovšem jednocentimetrové zahnutí na "L" liště na asf.šindelech(Mám za to, že se dává na stěnu). A taky tuto lištu přivrtal přes ty šindely do střechy. Bohužel, video neobsahuje zatmelení, se kterým si také nevím rady.

A otázky. Ten horní tmel na mém obrázku, dává se do toho žlabku? Tmel to je klempířský,který se dá taky dávat na spoje okapových žlabů(říkal mi to technik ze Soudalu). Dá se jim podmáznout plech na asf.pásu, a taky místo mezi silikonovou omítkou a dilatačním plechem.

A vruty, kterými bych přichytil "L" plechy k asf.pásům(střeše pergoly), mohu zavrtat tak, jak jsem zaznačil do obrázku? Sice bych pod hlavu vrutu dal těsnění, ale to může za 5let zestárnout a bude propouštět vodu do střechy.

děkuji

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny