Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
tak pokud je to tak nějak opadané, tak už to nelepit zpátky. Prostě na polystyren natáhnout lepidlo.… nový
patyk 24.09.2018 23:11
patyk
když by se to podařilo celé sloupnout protože to tam drží silou vůle a přilepit na pu pěnu tak myslí… nový
marmo9 26.09.2018 19:46
marmo9
Dnes, po přečtení svého příspěvku, mi došlo, že možná není jasné, co tím lepidlem mám na mysli. Měl… poslední
patyk 26.09.2018 20:28
patyk

tak pokud je to tak nějak opadané, tak už to nelepit zpátky. Prostě na polystyren natáhnout lepidlo. To drží na polyši jak čert. Spíše urveš ten polyš, než lepidlo od polyše. A na lepidlo(použili jsme flexibilní - je o cosi dražší, ale snad je i lepší) ten marmolit.

Pokud někde marmolit drží, tak je pravděpodobné, že dříve, nebo později taky opadne. Pokud to chceš risknout, že neopadne, tak věř, že vždy bude vidět přechod mezi starým a novým marmolitem. Pokud to nevadí, protože to není vidět, tak to nějak napoj....

Perlinku jsme nedávali. Přechody mezi deskami jsme přepěnili PU pistolí. Nevím už přesně za jakých okolností k tomu došlo, ale bylo to na podzim. Měl jsem ještě obnažené polyst.desky soklu a ráno?jsem si všiml, že v některých sparách se vykondenzovalo vlhko. Rosa to být nemohla. Místo bylo pod soklem fasády a střechou a okolní místa byla suchá. Tak jsem to vše přepěnil a teplo z domu už další dny nerosilo spáry mezi deskami. Nemáme sklep a to místo bylo odhadem tak 30cm pod podlahou.

Dnes, po přečtení svého příspěvku, mi došlo, že možná není jasné, co tím lepidlem mám na mysli. Měl jsem na mysli stěrkové lepidlo, které se dává pod a na perlinku(třeba). Takové lepidlo jsem použil jako vyrovnání nerovností na zeleném polyši. A díval jsem se na fotky a dával jsem ještě penetraci.
Perlinku jsem nedával. Spáry mezi deskami polyše jsem vyrovnal a slepil PU pěnou. Vyexpandovaný přebytek PU pěny jsem ořezal po ztuhnutí.

PU pěna je dobrý lepič kde čeho. Ale taky má tu vlastnost, že po aplikaci "bobtná". Nedovedu si představit, jak by se tak velká plocha dokázala přitlačit k podkladu, aby to trochu neodlezlo.

Uvažuji, jestli třeba nějaký "duvilax" či něco podobného, ale do venkovního prostředí, by nebylo vhodnější?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru