Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký průtokový ohřívač vody

Zdravím.
Potřebuji na chalupu koupit průtokový ohřívač vody bez zásobníku. Je to na jedno odběrné místo do kuchyně. Umístění pod dřez - páková baterie. Koukal jsem na netu a jsou dva druhy ohřívačů. Beztlakový a tlakový. K beztlakovému je potřeba speciální nízkotlaká směšovací baterie. Kdybych měl už klasickou baterii, koupil bych tlakový. Jelikož budu kupovat baterii i ohřívač, tak by mě zajímalo, jaké jsou výhody a nevýhody tlakového a beztlakového ohřívače. Prostě, který je výhodnější koupit.
Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Celová nelogická blbosť, ak tatko rozmýšľaš jedine kvôli mrazu, vypustenie vody apod. Lenže prietoká… poslední
Nuda 11.09.2018 15:21
Nuda

Celová nelogická blbosť, ak tatko rozmýšľaš jedine kvôli mrazu, vypustenie vody apod. Lenže prietokáč musíš odvodniť a zakonzervovať v prípade, ak nemá antikoto črevá.

Voda z prietokáča je na crckanie, len nie na riadne umytie nádobíčka napríklad po zaváraní, zabíjačke apod.

Dnes sú na trhu akumulačné bolilery zabezpečené s mrazovou poistkou ohrevu, napr. na +5°C. Len ich nesmieš odpojiť od siete.

Podľa mňa, ak fest obložíš akumulačný boiler nejakým opláštením kolom dokola cca 15cm polystyrén, na ktorý z vnútornej strany, ako bonus, klasickou 300W žehličkou napečieš fóliu alobalu, tzv. vyrobíš kastlík okolo boilera podlepený Duvilaxom v prekrytých spojoch neexistuje, že ti voda v akumulačnom boilere zamrzne, ak bude situovaná v murovanej chalupe ani pri vonkajšej teplote -30°C.

-------------------------------------------
Osobne mám z vonkajšej strany na fasáde na letnej kuchyni zavesený 80l akumulačný el. boiler zn. Eliz (nech špina americká, kapitalistická nezavadzá v priestore letnej kuchyni), a ešte sa mi nestalo ani po vypustení vody zo sústavy a odpojení boilera od napájania v zimnom období, aby utrpel mrazom, čiže, aby ho mráz poškodil napriek tomu, že je furt napustený vodou.

Totižto samotný akumulačný bolier má výplň + opláštenie, a ak ho izoluješ do bedni z polystyrénu, (ja som natavil z vnútra alobal na polystyrén), neexistuje, aby ho mráz poškodil v najtuhších mrazoch ak je odpojený od el.siete aj bez natlakovanej vody.

Potrubie 1/2" vedúce in/out k boileru skrz murivo, mám detto, vedúce až smerom von zaizolované trojpláštením pozostávajúce z rôznych materiálov, od tkaniva z pucvole, molitanu, alobalu a polystyrénu prekryté pod omietkou z rabicového, keramického pletiva.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru