Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký průtokový ohřívač vody

Celová nelogická blbosť, ak tatko rozmýšľaš jedine kvôli mrazu, vypustenie vody apod. Lenže prietokáč musíš odvodniť a zakonzervovať v prípade, ak nemá antikoto črevá.

Voda z prietokáča je na crckanie, len nie na riadne umytie nádobíčka napríklad po zaváraní, zabíjačke apod.

Dnes sú na trhu akumulačné bolilery zabezpečené s mrazovou poistkou ohrevu, napr. na +5°C. Len ich nesmieš odpojiť od siete.

Podľa mňa, ak fest obložíš akumulačný boiler nejakým opláštením kolom dokola cca 15cm polystyrén, na ktorý z vnútornej strany, ako bonus, klasickou 300W žehličkou napečieš fóliu alobalu, tzv. vyrobíš kastlík okolo boilera podlepený Duvilaxom v prekrytých spojoch neexistuje, že ti voda v akumulačnom boilere zamrzne, ak bude situovaná v murovanej chalupe ani pri vonkajšej teplote -30°C.

-------------------------------------------
Osobne mám z vonkajšej strany na fasáde na letnej kuchyni zavesený 80l akumulačný el. boiler zn. Eliz (nech špina americká, kapitalistická nezavadzá v priestore letnej kuchyni), a ešte sa mi nestalo ani po vypustení vody zo sústavy a odpojení boilera od napájania v zimnom období, aby utrpel mrazom, čiže, aby ho mráz poškodil napriek tomu, že je furt napustený vodou.

Totižto samotný akumulačný bolier má výplň + opláštenie, a ak ho izoluješ do bedni z polystyrénu, (ja som natavil z vnútra alobal na polystyrén), neexistuje, aby ho mráz poškodil v najtuhších mrazoch ak je odpojený od el.siete aj bez natlakovanej vody.

Potrubie 1/2" vedúce in/out k boileru skrz murivo, mám detto, vedúce až smerom von zaizolované trojpláštením pozostávajúce z rôznych materiálov, od tkaniva z pucvole, molitanu, alobalu a polystyrénu prekryté pod omietkou z rabicového, keramického pletiva.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny