Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Máte někdo zkušenosti se servisním nastavováním peletkových kamen s vodním výměníkem EdilKamin?

Stavím tuto otázku všeobecně, detaily bych doplnil v případné diskuzi.
Obrátil se na mě kamarád s požadavkem, zda bych mu nepomohl s nastavením provozu peletkových kamen s výměníkem na vytápění Ú.T., typu EdilKamin Prestige, systém Leonardo, jm. výkon 18 kW, 16 kW do vody, objem zásobníku 26 kg.
Na netu jsem sice našel schema podobných kamen i el. instalace a návod k obsluze kamen tohoto výrobce (Taliáni) , ale jsou tam určité body v SW a FirmW, určené pouze pro servisní trechniky, k nimž je možno se dostat pouze na základě nějakého hesla a pod.
Jemu po instalaci prováděl servis servisní technik, který mu prý kamna seřídil OK. Pak na základě vyhlášky o revizi kotlů si dožádal technika s oprávněním na tyto revize, ten mu kotel "přešteloval", prý na výkonnější a výhodnější provoz, ale uživatel nyní spokojený není.
No a nakonec, původní servisní technik, který mu dříve servis prováděl, odešel od zřizovací firmy a není už k "mání".
A ten revizní technik, který mu prováděl "povinnou" revizi, je z poměrně velké dojezdové vzdálenosti, takže každá jeho "návštěva" je poměrně dost drahá. Nakonec mu prý nějak radil i po telefonu, ale kamarád byl z toho tak zmatený, že se lepší nastavení nezdařilo.
Tak mě požádal, zda bychom se na seřízení (i té servisní části, bežnému uživateli nepřístupné) nemohli podívat a případně kamna lépe seřídit.
Proto se na vás obracím s dotazem, zda v tomto nemáte nějaké zkušenosti, případně informace, jak se do servisní části dostat a co a jak v ní nastavovat.
Díky za reakce a rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
"Ánžto" mi nikdo neodpověděl, tak jsem si musel sehnat podklady jinde. Ale nyní mám kompletní manuál…
George63 06.09.2018 11:53
George63
dobrý den šel by zaslat ten manuál hledám už týden na netu a nejde nikde sehnat .Email jardaho@email… nový
Jardaho 09.11.2022 18:26
Jardaho
Dobrý den, mohla bych Vás ještě poprosit o zaslání zmiňovaného návodu? Prosím na e-mail: jilkova.ale… nový
AlenaJ 21.03.2024 10:22
AlenaJ
Toto by nestačilo? https://www.manualslib.com/manual/2109268/Edilkamin-Italiana-Camini-Idropoint.ht… nový
host 21.03.2024 11:19
host
Dobrý den, bohužel ne. Tento návod mám. Ale děkuji :-). AJ nový
AlenaJ 21.03.2024 14:51
AlenaJ
A jaký jiný manuál sháníte? On nějaký existuje? Možná servisní, ale nevím, co byste s ním dělala... nový
host 21.03.2024 15:07
host
Třeba to zkusila nějak přenastavit... nový
AlenaJ 21.03.2024 16:22
AlenaJ
Nějak. Aha. nový
host 21.03.2024 18:42
host
V příloze zasílám ten servisní manuál na nastavování peletkových kamen Edilkamin, který jsem v roce… poslední
George63 21.03.2024 19:07
George63
Dobý deň! Dá sa poslať ten servisný manuál? Kotol EdilKamin BERING PLUS treba nastaviť ,má slabý výk… nový
vlad266 16.04.2022 13:23
vlad266
Odesláno. Přeji úspěch. ;-):puff: nový
George63 16.04.2022 19:26
George63

"Ánžto" mi nikdo neodpověděl, tak jsem si musel sehnat podklady jinde. Ale nyní mám kompletní manuál k tomuto nastavování těchto kamen a jím podobných. který jsem si přeložil do češtiny z italštiny. A předmětná kamna jsou opravena (poškozená ovládací deska s tlačítky) a nastavena a už fungují OK. Pokud by tedy měl někdo podobnou potřebu, mohu zaslat.;-)

Dobrý den,
mohla bych Vás ještě poprosit o zaslání zmiňovaného návodu? Prosím na e-mail: jilkova.alena@seznam.cz
Mám sice Edilkamin Idropoint, ale třeba by to pomohlo, už nevím, co s tím.
Kamna najednou sypou velké množství pelet, takže ty nestíhají odhořívat a kamna se musí po cca 2 hodinách vypnout a vyčistit.
Snažili se mě přesvědčit, že za to můžou pelety, ale to by muselo být špatných všech asi 12 druhů pelet, které už jsem vyzkoušela...
Předem děkuji.
AJ

V příloze zasílám ten servisní manuál na nastavování peletkových kamen Edilkamin, který jsem v roce 2018 získal v originále od jednoho šikovného servisního technika a přeložil jej tedy z italštiny. Je to ve dvou formátech, jak ve Wordu, tak i v PDF. Jestli Vám to pomůže s Vaším problémem nevím. Už je to dlouho co jsem to kamarádovi opravoval a nastavoval (r.2018) a tak už si o tom nic nepamatuju. Ale třeba to bude k něčemu. Když tak dejte vědět, jak jste dopadli. Dal jsem to sem pro případ, že by se to hodilo i někomu jinému. No a ještě Vám to pošlu na ten Váš mejl. Zdravím a držím palce aby se Vám podařilo problém vyřešit.;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru