Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Máte někdo zkušenosti se servisním nastavováním peletkových kamen s vodním výměníkem EdilKamin?

Stavím tuto otázku všeobecně, detaily bych doplnil v případné diskuzi.
Obrátil se na mě kamarád s požadavkem, zda bych mu nepomohl s nastavením provozu peletkových kamen s výměníkem na vytápění Ú.T., typu EdilKamin Prestige, systém Leonardo, jm. výkon 18 kW, 16 kW do vody, objem zásobníku 26 kg.
Na netu jsem sice našel schema podobných kamen i el. instalace a návod k obsluze kamen tohoto výrobce (Taliáni) , ale jsou tam určité body v SW a FirmW, určené pouze pro servisní trechniky, k nimž je možno se dostat pouze na základě nějakého hesla a pod.
Jemu po instalaci prováděl servis servisní technik, který mu prý kamna seřídil OK. Pak na základě vyhlášky o revizi kotlů si dožádal technika s oprávněním na tyto revize, ten mu kotel "přešteloval", prý na výkonnější a výhodnější provoz, ale uživatel nyní spokojený není.
No a nakonec, původní servisní technik, který mu dříve servis prováděl, odešel od zřizovací firmy a není už k "mání".
A ten revizní technik, který mu prováděl "povinnou" revizi, je z poměrně velké dojezdové vzdálenosti, takže každá jeho "návštěva" je poměrně dost drahá. Nakonec mu prý nějak radil i po telefonu, ale kamarád byl z toho tak zmatený, že se lepší nastavení nezdařilo.
Tak mě požádal, zda bychom se na seřízení (i té servisní části, bežnému uživateli nepřístupné) nemohli podívat a případně kamna lépe seřídit.
Proto se na vás obracím s dotazem, zda v tomto nemáte nějaké zkušenosti, případně informace, jak se do servisní části dostat a co a jak v ní nastavovat.
Díky za reakce a rady.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny