Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Výběr pračky AEG vs Samsung

Dobrý den, po 20 letech budeme kupovat novou pračku a už asi 3 dny sedíme v tabulkách a porovnáváme vlastnosti a funkce... Dostali jsme se do fáze, že máme vybrané dvě pračky a teď se nemůžeme rozhodonut:

1) AEG ProSense L6FBG68SC (specifikace)
2) Samsung WW90K6414QW (specifikace)

U AEG se nám líbí záruka 10 let na motor a 5 let na přístroj, u Samsungu je jen 10 let na motor, ale zase se nám tam líbí možnost přidat v průběhu praní zapomenuté prádlo bez toho aby se vypustila voda a taky se mí líbí možnost ovládat pračku přes wifi (ano, já vím - jsem hračička a tyhle věci mám rád)

Můžete mi poradi kterou z těch dvou? Jak je na to kvalita samsung a aeg? Díky

Předmět Autor Datum
Pracku bez AquaStopu bych si urcite neporidil - nejsem porad doma, kdyz je pracka zapnuta. Mam LG a… nový
Kurt 27.07.2018 13:47
Kurt
aha, díky za info, na jednom eshopu psali že to auqastop má, ale na jiných o tom nic nepíšou tak nev… nový
n.u.r.v. 27.07.2018 14:07
n.u.r.v.
Nemienim porovnávať, ale Samsung WW90K6414QW. Dôvod: Kukaj hlavne dnes na vnútorný povrch pracieho… nový
Nuda 27.07.2018 15:36
Nuda
ahoj, díky za info.. no prodloužení o 2 roky mají ale myslím že to je za +2000kč a jen v těch dražší… nový
n.u.r.v. 27.07.2018 15:45
n.u.r.v.
Osobne som za tie roky prišiel na jednu vec. Lacný šmejd, ak sa vydarí je k nezaplateniu pritom ak… nový
Nuda 27.07.2018 16:24
Nuda
Měl jsem AEG, vydržela 10 let. Koupil jsem AEG znovu, 10 let je IMHO solidní výdrž, když to vypralo… nový
Prasak 27.07.2018 19:57
Prasak
j, asi vezmu tu AEG, napadla mě totiž ještě jedna věc - když má samsung tolik funkci tak když např.… nový
n.u.r.v. 27.07.2018 22:00
n.u.r.v.
Dnes se jinak neopravuje. V případě poruchy se mění řídící jedtotka pračky v ceně nekolika tisíc nový
Jan Fiala 28.07.2018 06:14
Jan Fiala
To máš jedno, aj tak sa tie pračky podobajú ako vajce vajcu. Ja som takto vyberal na predajni medzi… nový
poihu 28.07.2018 00:00
poihu
Pračku od Samsungu bych já nebral. Stačily mě v minulosti jejich "revoluční" nápady jako bublinková… nový
forestek 28.07.2018 07:15
forestek
jj, zatím to vypadá na tu AEG... Prostě oželím tu wifi, menší spotřebu proudu a vody a nádherné modr… nový
n.u.r.v. 28.07.2018 11:54
n.u.r.v.
Na spotřebu proudu bych moc nehleděl. Největším žroutem je stejně ohřev vody a tam se nic lepšího vy… nový
Prasak 28.07.2018 13:53
Prasak
Mám AEG, ještě "made in Germany" od roku 2003. Tehdy jsem ji postavil na místo a od té doby pere. :-… nový
touchwood 28.07.2018 13:05
touchwood
Aeg by som už v živote nekúpil. Pri praní ok, ale zmychanie , to je rachot... Od novoty, tlmice ok,… nový
Truhlik 28.07.2018 14:30
Truhlik
Musíš vyndat ty fixační šrouby vzadu... poslední
Prasak 29.07.2018 01:47
Prasak
A co takhle něco od LG? nový
iconek 28.07.2018 23:21
iconek
koukal jsem na ně a nějak mě ničím nezaujaly, resp nemají lepší parametry a jsou dražší... nový
n.u.r.v. 29.07.2018 00:04
n.u.r.v.

Nemienim porovnávať, ale Samsung WW90K6414QW.

Dôvod:
Kukaj hlavne dnes na vnútorný povrch pracieho bubna, jeho usporiadanie, aby ti neničil oderom prádlo, nežvachral, nemotal, neuzlil pri praní kusy do seba. Tu musíš hodne laborovať, prelustrovať aj zahraničné recenzie.

Práčky sú kvalitatívne vyrovnané, pohyby bubna, smery, otáčky, rýchlosť pohybu bubna pri nasiaknutí prádla, zmeny pohybov bubna pri samotnom praní spolu s hladinou vody sú riadené, priam "lekárnicky" dávkované procesormi, riadiacimi jednotkami spolu s prepojenými čidlami otrasov práčky, hmoty, množstva a nasiakavosti materiálu prádla apod. vymoženosti.

Tie majú aj ostatné typy pračiek na trhu, problém je, ak narazíš vyslovene na šmejd, kazítko. Potom je lepšie priplatiť si rok záruky navyše ako bonus, ak je táto možnosť daná predajcom.

Osobne som za tie roky prišiel na jednu vec.

Lacný šmejd, ak sa vydarí je k nezaplateniu pritom ak sa náhodou pokazí, nedávam ho do opravy. Letí von na ulicu pred chalupu na obecný chodník, kde do rána zmizne, ani smrad po prístroji nezostane.

Dole v pivnici a v sušiarni r.d., mám na vyvýšenom podstavci (cca 50cm od zeme) kvôli pohodliu nakladania prádla, (ale aj preto, lebo tento xindel má velice slabé odpadové čerpadlo, taká detská plastová, rachotivá hrkálka, ktorá mi odmietla vytlačiť vodu do odpadu v potrubí vo výške 70cm) najlacnejšiu práčku na trhu, nejaký Turek : http://ix.sk/VznZy

Predmetný ECG už štyri roky perie (monterky, handry, uteráky po čokloch s chlpmi, bordel prádlo), odstreďuje ako malina, šľape, ide ako víno, polovička si ju nevie vynachváliť. Predtým mi záhadne odišli dve značkové práčky tesne po skončení záruky. Skončili vyrazené na ulici pre cigáňov s megafónom. Ani sa neoplatili opraviť, lebo prdli riadiace jednotky a tie sú takmer 2/3-cenovej reláciii s ich odbornou výmenou servisákom, ako stojí nová práčka.

Hore na prízemí v kúpelní mám ešte jednu do rezervy, nejaký drahý, tuzexový výrobok Miele WMB 120 WCS na ktorom sa takmer neperie, iba ak sviatočne sa dva razy do roka "prefúkne" nejakými závesmi a záclonami.

Měl jsem AEG, vydržela 10 let. Koupil jsem AEG znovu, 10 let je IMHO solidní výdrž, když to vypralo v průměru dávku denně (dvě malý děcka). Aguastop hadice byla nečekaně přibalena, příjemný bonus, když sama o sobě stojí několik stovek.
Fičurky jako ovládání přes Wifi považuji za zbytečnost. Čas do konce praní pračka ukazuje, na konci statečně pípá, ale vyvrhnout prádlo je furt třeba ručně, tady je wifina k ničemu.

To máš jedno, aj tak sa tie pračky podobajú ako vajce vajcu. Ja som takto vyberal na predajni medzi samsung a bosch a keď som pozrel vzadu na štítok tak som zistil že obe boli vyrobené v rusku, a moc by som za to nedal že aj v jednej a tej istej továrni. Nakoniec som zobral samsung pretože na tej boschke akosi drhlo otváranie. Stejne v tých low a mid range pračkách sú všade +- rovnaké komponenty a nejaké rozdiely vo funkciach medzi modelmi sú riešené len čisto zmenou software a pridanim nejakého aj tak zbytočného senzoru navyše. Keď to porovnám s pračkou philco spred 30 rokov čo som mal tak to pere stále rovnako akurát že to už neriadi mechanický programátor ale mikrokontroler.

Pračku od Samsungu bych já nebral. Stačily mě v minulosti jejich "revoluční" nápady jako bublinková pračka,potom zázračná pračka,která měla prát ve studené vodě,potom místo máchání prádla mělo nastoupit sprchování prádla,pak snad praní s nějakou koulí a podobně. Samozřejmě z těch dvou AEG.

Na spotřebu proudu bych moc nehleděl. Největším žroutem je stejně ohřev vody a tam se nic lepšího vymyslet nedá (účinnost je téměř 100%). Spotřeba vody je diskutabilní, protože pokud je spotřeba hodně nízká, tak bývá prádlo málo propláchnutý od prášku. Dobrou funkcí je detekce potřebného množství vody na samotný praní, kdy se měří hladina podle nasákavosti prádla. Ale to mají dnes snad všechny pračky (možná krom těch nejlevnějších).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru