Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak je řešené obohacení směsi u startu motorové pily Partner 351?

Přestal mi fungovat motor u výše uvedené motorové pily. Zjistil jsem, že praskla a uvolnila se mezipříruba mezi válcem a karburátorem. Vyměnil jsem ji, vyčistil karburátor a vše dal do pořádku. Při pokusu o start se ale nedala nastartovat.
Má čerpací startovací pumpičku a sytičovou klapku. Ať jsem nastavoval regulační šroubky pro nízké otáčky, pro vysoké otáčky i doraz plynu jakkoliv. start se nedařil. Karburátor je ale určitě v pořádku, membrána i ventilky. Svíčka byla vžda suchá, ať jsem čerpal pumpičkou a měl i zavřenou klapku sytiče. Tak jsem vstříkl injekční stříkačkou benzin přímo do difuzeru karburátoru.
Pak motor chytl, podařilo se mi jej provozně seřídit a pokud je motor teplý jede OK. A pokud je motor teplý, startuje (bez sytiče) rovněž bez problémů.
Pokud ale schládne, nedaří se nastartovat jiným způsobem, než opět vstříknout benzin stříkačkou do difuzeru karburátoru. Zkrátka je potřeba obohacení-vstříknutí paliva do difuzeru.
Při zjišťování funkce karburátoru a pak i funkce startovací pumpičky, jsem přišel na zajímavou věc. Pumpička nenasává benzin z nádrže a nevstřikuje jej do difuzeru (jak by to podle mě mělo být), ale nasává palivo ze spodní části karburátoru a taky asi vzduch dírkou z difuzeru za sytičovou klapkou (kde by spíš měla palivo vstřikovat) a tlačí jej do nádrže a nádrž tlakuje. Při odpojení přívodní hadičky od karburátoru z ní totiž stříká benzin. A i činost ventilků v pumpičce takto funguje. Sací je na karburátor, výtlak do nádrže.:-?
K přehození hadiček, ani na pumpičce, ani na karburátoru určitě nedošlo. Není to možné, jsou jiného průměru. Funkce ventilků v pumpičce je taková, jak píšu a jejich změna také snad možná není.
Kdyby pumpička vstřikovala palivo do difuzeru, pak by to, podle mne, nastartovat určitě šlo. Ale takhle je to nějaké divné.:.(
Zajímavé je, že před poruchou a opravou studený motor startovat šel. A při opravě nemohlo být nic přehoženo a mělo by být zapojeno vše jako původně.:-/
Hlavně mi není jasná ta funkce startovací pumpičky.3-[ Podle mě čerpá obráceně, než by měla.
Nemáte s tím někdo zkušenost? Díky za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Proč tak složitě když je tu výrobek "Start sprej" a stříknout do sání. V minulosti éter. Měl jsem be… nový
nerady 31.07.2018 23:20
nerady
A při každým studeným startu sundávat kryt na karburátoru? 3-[ O to, v tomhle řešení, jde. A pro ten… nový
George63 01.08.2018 18:05
George63
No, my jsme používali zapálené noviny... nový
vernon 05.08.2018 12:08
vernon
Fotky pro "Versala". Nešly vložit do soukromé zprávy a tak je přikládám zde. Pro ostatní. Jde o prop… poslední
George63 16.11.2020 13:37
George63

Proč tak složitě když je tu výrobek "Start sprej" a stříknout do sání. V minulosti éter. Měl jsem benzínovou sekačku a vždy při začátku nové sezóny jsem ji nebyl schopen nastartovat. Vyměnil palivo, vyčistil filtry kontroloval zapalování a nic. Soused měl ten samý problém a řešil to tímto výrobkem. Když mi to řekl, chytil jsem se za hlavu a oznámil mu, že jak jsem starej tak si nic nepamatuji (jak Tatru 111 tak Pragu V3S jsem startoval pomocí éteru) poděkoval mu a měl jsem každý rok začátek sezóny bez problému. Po čase motor odešel do věčných lovišť a s novým motorem se problém ztratil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru