Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Palubková podlaha na trámech v podkroví

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně palubkové podlahy. V podkroví je stará trámová podlaha a na ní 2 vrstvy nehoblovaných prken (bez roštu) a na tom lino. Chtěla bych sundat lino a udělat palubkovou podlahu, není tam ale žádný prostor pro zvyšování podlahy. Je možné sundat jednu vrstvu prken a místo ní dát palubky? A co případně mezi ty 2 vrstvy? Nechci tam dávat nic, co by molo zadržovat vlhkost. Děkuji za rady.

Předmět Autor Datum
Strhnout lino i obě vrstvy prken, přes trámy položit (a vyrovnat) rošt, a na ten palubkovou podlahu… nový
Kachlík 03.07.2018 19:10
Kachlík
Vyrvi staré prkná, odstráň lino. Dutiny medzi nosnými hranolmi vyplň tvrdeným, podlahovým, nehorľav… nový
Nuda 04.07.2018 08:41
Nuda
Osobně bych se na nějaké palubky vykvákl, pokud je stav prken uspokojující. Podle všeho se jedná o s… poslední
touchwood 04.07.2018 09:25
touchwood

Vyrvi staré prkná, odstráň lino.

Dutiny medzi nosnými hranolmi vyplň tvrdeným, podlahovým, nehorľavým polystyrénom (do požadovanej výšky hranolov), aby sa palubovky mali pri pochôdzke o čo oprieť, aby sa neprehýbali, nepružili.

http://www.onlinestavba.sk/podlahovy-polystyren/2648

Na tvrdený polystyrén pod palubovky najprv polož parozábranu.

Ak je pod tebou nevykurovaný, chladný priestor, švacni pod palubovky Al reflexnú parozábranu, ktorá reverzne odráža teplo/chlad:
https://www.nonstopstavebniny.sk/3175-parotesna-folia-ds-alu-hlinikova-105g-m2-reflexna-parozabrana.html

Osobně bych se na nějaké palubky vykvákl, pokud je stav prken uspokojující. Podle všeho se jedná o starý dům, a tam bych postupoval tak, že bych dal pryč lino, zkontroloval stav podlahy, případně přeložil ta prkna (pokud jsou některá poškozená), nebo ještě před tím řešil kročejovou zvukoizolaci/tepelnou izolaci, pokud je něco z toho problém. Následně bych stávající podlahu opravil (škvíry), srovnal průmyslovou bruskou (vypadá jako velký tyčový vysavač) a následně nalakoval lakem. Palubky se takové podlaze vzhledem ani užitnými vlastnostmi ani neblíží.

Rovnou říkám, že jsem staromilec a pořádné fošny (byť ne zcela rovné) vypadají daleko lépe, než cokoli "umělého" z BauBau.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru