Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Palubková podlaha na trámech v podkroví

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně palubkové podlahy. V podkroví je stará trámová podlaha a na ní 2 vrstvy nehoblovaných prken (bez roštu) a na tom lino. Chtěla bych sundat lino a udělat palubkovou podlahu, není tam ale žádný prostor pro zvyšování podlahy. Je možné sundat jednu vrstvu prken a místo ní dát palubky? A co případně mezi ty 2 vrstvy? Nechci tam dávat nic, co by molo zadržovat vlhkost. Děkuji za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vyrvi staré prkná, odstráň lino. Dutiny medzi nosnými hranolmi vyplň tvrdeným, podlahovým, nehorľav… nový
Nuda 04.07.2018 08:41
Nuda
Osobně bych se na nějaké palubky vykvákl, pokud je stav prken uspokojující. Podle všeho se jedná o s… poslední
touchwood 04.07.2018 09:25
touchwood

Vyrvi staré prkná, odstráň lino.

Dutiny medzi nosnými hranolmi vyplň tvrdeným, podlahovým, nehorľavým polystyrénom (do požadovanej výšky hranolov), aby sa palubovky mali pri pochôdzke o čo oprieť, aby sa neprehýbali, nepružili.

http://www.onlinestavba.sk/podlahovy-polystyren/2648

Na tvrdený polystyrén pod palubovky najprv polož parozábranu.

Ak je pod tebou nevykurovaný, chladný priestor, švacni pod palubovky Al reflexnú parozábranu, ktorá reverzne odráža teplo/chlad:
https://www.nonstopstavebniny.sk/3175-parotesna-folia-ds-alu-hlinikova-105g-m2-reflexna-parozabrana.html

Osobně bych se na nějaké palubky vykvákl, pokud je stav prken uspokojující. Podle všeho se jedná o starý dům, a tam bych postupoval tak, že bych dal pryč lino, zkontroloval stav podlahy, případně přeložil ta prkna (pokud jsou některá poškozená), nebo ještě před tím řešil kročejovou zvukoizolaci/tepelnou izolaci, pokud je něco z toho problém. Následně bych stávající podlahu opravil (škvíry), srovnal průmyslovou bruskou (vypadá jako velký tyčový vysavač) a následně nalakoval lakem. Palubky se takové podlaze vzhledem ani užitnými vlastnostmi ani neblíží.

Rovnou říkám, že jsem staromilec a pořádné fošny (byť ne zcela rovné) vypadají daleko lépe, než cokoli "umělého" z BauBau.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru