Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Babeta 210 cistenie karburatora---nestartuje

zdar uz som sem raz pisal ohladom mojej babety . Najprv to bola pretrhnuta retaz co je uz davno vyriesene no a ked som sa potom na nej par krat previezol zacalo ju dusit hlavne ked som pridaval az nakonic isla len nakopnut a poprdkavala si na volnobehu...zistil som ze predosly majitel vsetko porobil okrem Nadrze ktora bola nehorazne Hrdzava...Hrdza bola vsade v hadicke a aj v karburatore..Mala triska bola uplne zapchata a velka len tak tak ze bolo cez nu vidiet....vsetko kazdu jednu cast karburatora som vycistil spravne zlozil nadrz som vycistil...po zlozeni som nalial benzin a babeta mi ani raz neodpali...myslim ze ten karburator som zlozil dobre robil som to sice 1. krat ale tak uz som nejake tie znalosti mal z pioniera...Isiel som podla tochto video navodu a vsetko pekne sedelo a islo podla navodu az nato ze po dokonceni ta zasrata babeta Nestartuje...netusim kde mam hladat problem bol by som rad za kazdu radu...peniaze nemam takze to je namne ci ju opravim alebo budem musiet pockat kym nastupim do zamestnania co je az o 1mesiac :(....Video navod KARBURATOR babeta 210 https://www.youtube.com/watch?v=peQ_qsbeZJE&t=1989s

Předmět Autor Datum
Tak v tom případě postupně - zjistit, zda svíčka dává jiskru. Lépe zjišťovat na konci kabelu, tedy s…
czcharlie 08.06.2018 17:50
czcharlie
okey zajtra odpisem co a ako dufam ze sa mi este ozves...
malibonn 08.06.2018 20:32
malibonn
Budu se snažit sem dostat, ale on se i tak někdo najde kdo si bude vědět rady.
czcharlie 08.06.2018 21:04
czcharlie
takze mi to nedalo a isiel som to skusit.... sviecku som poutieral nasroboval par krat som skusil na… nový
malibonn 08.06.2018 21:21
malibonn
Co je třeba udělat? Opravit to. Ale vážně (teda vážně je to potřeba opravit :-) ), jelikož benzin do… nový
czcharlie 08.06.2018 22:38
czcharlie
ufff...no posnazim sa ...dam vediet ako som pochodil :) nový
malibonn 09.06.2018 16:12
malibonn
je to namna moc zlozite ale zistil som ze ked pedalujem ked chcem startovat tak mi zacne svietit pre… nový
malibonn 09.06.2018 19:33
malibonn
Skusil by som inú sviečku a druhú ´´pipku´´.. nový
patrik27 15.06.2018 16:30
patrik27
Moc slozite? To si asi neviděl elektriku na pořádné motorce :D. Co je složitého na jedné zapalovaci… nový
tauaup 06.08.2018 10:01
tauaup
Mám vážné obavy, že pokud by tazatel problém za dva měsíce nevyřešil už by se určitě ozval... poslední
czcharlie 06.08.2018 23:53
czcharlie

Tak v tom případě postupně - zjistit, zda svíčka dává jiskru. Lépe zjišťovat na konci kabelu, tedy sundat fajfku a zkusit jiskru proti kostře, nejlépe hlavě válce. Jiskra by měla být alespoň 7mm dlouhá, aby přeskočila i na svíčce při tlaku několika atmosfér. Dále zjisti, jestli do válce jde benzin, po několika protočeních motoru by svíčka měla být vlhká. Podle výsledku se teprve dá postupovat dál.

Co je třeba udělat? Opravit to. Ale vážně (teda vážně je to potřeba opravit :-) ), jelikož benzin do válce teče a není jiskra je závada nasnadě. Trochu složitější ji bude najít. Nejdřív zkontroluj dráty související se zapalováním. Proměř jestli není náhodou ukostřen vodič od "chcípáku" - je to obyčejné tlačítko a vedou od něj dva dráty - jeden na kostru (to je správně) a druhý k modulu zapalování, ten už ukostřen být nesmí vyjma případu, kdy je stisknuto tlačítko za účelem zastavení motoru. Potom je potřeba zkontrolovat zapalovací cívku, napájecí cívku zapalování a impulzní cívku. Závady těchto cívek nejsou moc časté, ale jak říká pan Murphy - co se může stát se jednou zcela jistě stane... Kde by ovšem závada být mohla je modul elektronického zapalování. Obsahuje sice jen tři součástky - diodu KY130/600, tyristor KT206/200 a kondenzátor 8µF tuším na 180V (ale to si nejsem jistý). Všechny tři tyto součástky jsou za prvé dost choulostivé, za druhé dost tepelně namáhané a za třetí nijak zvlášť nepředimenzované takže jejich závada se dá předpokládat. Funkce cívek (kromě zapalovací se dá zkontrolovat obyčejnou fázovkou s doutnavkou - "dotykový" kontakt fázovky se spojí s kostrou, hrot se přiloží na vývod zkoušené cívky a při protočení motoru musí fázovka blikat v rytmu otáčení motoru. Zapalovací cívka se dá otestovat buď v jiné Babetě nebo proměřením ohmmetrem. Primární vinutí (mezi vývody 1 a 15) by mělo mít odpor okolo 1 Ohmu, sekundární (vysokonapěťové mezi vývodem 15 a kabelem ke svíčce) okolo 6 kiloOhmů. Pokud je napájecí a impulzní cívka v pořádku dá se otestovat tyristorový modul - použije se opět fázovka připojená mezi vývod 15 modulu a kostru. Při otáčení motorem doutnavka hodně "nahlas" bliká v rytmu otáčení motoru. Proměření tyristorového modulu vzhledem k použití polovodičů a kondenzátoru nedá jednoznačný výsledek. Na závěr ještě orientační odpory cívek: impulzní cívka cca 17 Ohmů, napájecí cca 220 Ohmů.
Hledání závad v obvodu zapalování předpokládá nějaké zkušenosti - napsat návod ve stylu šmátni na červený drát vlevo nahoře, zatáhni a dvakrát zatlač prostě nelze.

Moc slozite? To si asi neviděl elektriku na pořádné motorce :D. Co je složitého na jedné zapalovaci civce a 3dratech, které vedou do tyristoru a na indukční civku?..jestli sis na rozebirani karburatoru musel pouštět video s návodem, tak radši jezdi na kole. Jinak zkus, jestli dává zapalovaci civka proud, vem zkousecku, dratek kostry a privodu z cívky a jestli haze proud, je chyba bud nekde v kabelazi, tyristoru, indukční civce nebo špatná svíčka. Jestli proud nehazi, tak je to špatná zapalovaci civka, nova stojí par korun.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru