Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sání benzínu křovinořezu

Ahoj,
pokoušim se opravit křovinořez co máme na chatě. Rozebral jsem to a překvapilo mě, že uvnitř nebyl žádný benzín. Podíval jsem se do nádrže a když jsem se podíval do toho malýho filtříku co byl uvnitř, tak jsem si všiml, že je to uprostřed kde se nasává suché. Taky jsem si všiml, že je na víčku porušený těsnění. Nesouvisí to nějak? Nevytváří se tam normálně přetlak, což by teď bylo znemožněno.

Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Důkladně zkontroluj hadičku sání benzínu aby nebyla porušená nebo povytažená.
Stefran 20.05.2018 09:55
Stefran
nic z toho. Jsou tu dvě hadičky. Černá tlustší a průhledná tenčí. Ta černá vede do nádrže, ale ta pr…
vladah 20.05.2018 10:40
vladah
Pumpička by se měla po několikerém zmáčknutí naplnit benzínem. Typ a značka křovinořezu?
Stefran 20.05.2018 10:53
Stefran
Podarilo se mi tam dostat benzin kdyz jsem to mel rozebrane a dal jsem prst na otvor kudy jde benzin…
vladah 20.05.2018 12:23
vladah
Černá hadička je zpravidla sání a vede do nádrže, kde je zakončena malým filtrem. Ten musí být čistý…
Zerozero 21.05.2018 02:02
Zerozero
Díky za odpověď. Chyba bude nejspíš někde mezi karburátorem a válcem. Jak jsem říkal, pokud zacpu ot…
vladah 21.05.2018 18:52
vladah
Ja mel ruplej samotnej kloboucek. Mala, nenapadna a temer neviditelna trhlinka. Kdyz clovek napumpov…
bahno 21.05.2018 19:15
bahno
Ty ceny náhradních dílů u Mountfieldu jsou na vyvrácení se i v sedě se židlí. Když jsem ke křoviňáku…
Zerozero 22.05.2018 12:47
Zerozero
Jo, segrovka Ø 6mm, běžná cena v železářství 40hal, v Mountfieldu 45,-Kč - pojistny-krouzek-trmen-6m…
czcharlie 22.05.2018 13:43
czcharlie
?Ale zase je na ní dva roky záruka. ? poslední
Aaaasssa 25.05.2018 18:57
Aaaasssa

nic z toho. Jsou tu dvě hadičky. Černá tlustší a průhledná tenčí. Ta černá vede do nádrže, ale ta průhledná končí těsně před ní. Je tam pro ní do nádrže udělaná malinká dirka, ale nikam nepokračuje. Ještě jsem zjistil, že "pumpička" (když se mačká, tak se pumpuje benzín) nevytváří ani v jedný hadičce podtlak nebo přetlak. Jsem laik, takže se omlouvám za neodbornost. Přesto doufám, že se mi to nějak podaří opravit.

Černá hadička je zpravidla sání a vede do nádrže, kde je zakončena malým filtrem. Ten musí být čistý a průchodný. Druhá hadička je přepad, kudy se vrací přebytek čerpaného benzínu zpět do nádrže, proto je zasunutý také do nádrže druhým otvorem v těsnění nádrže.
Jde o to, když jsi rozebral karburátor, jestli jsi jej také správně složil. Složení karburátoru ti bohužel nepopíšu, z hlavy to nevím, ani typ karburátoru. Ale v podstatě to většinou ani jinak složit nejde.
Možná závada, by byla, prasklá pryžová membrána, která je uvnitř karburátoru. Sací hadička musí být neporušená a těsná ve spojení s karburátorem. I mně se stalo, že se udělala nepatrná prasklinka na této hadičce a motor přestal pracovat. Také ruční pumpička musí být těsná. Ruční pumpička, také nevím, jak je to tam provedené, ale musí mít nějaké ventilky aby fungovala, tedy zkontrolovat. Pokud je všechno těsné, musí pumpička nabrat benzín. No jinak ti asi na dálku neporadím, tak uvidíme.
A ještě, pokud pumpuješ, odtéká pumpovaný benzín zpět do nádrže průhlednou hadičkou, to je normální.

Díky za odpověď. Chyba bude nejspíš někde mezi karburátorem a válcem. Jak jsem říkal, pokud zacpu otvor kudy jde z karburátoru benzin do válce, benzín začne pumpovat. Zkusim vyměnit těsnění, ale vypadají OK. Nemohla by být chyba ještě někde jinde?

Ja mel ruplej samotnej kloboucek. Mala, nenapadna a temer neviditelna trhlinka. Kdyz clovek napumpoval, vse OK, ale kdyz to melo jet podtlakem, tak dirka vedla. BTW, ten blbej kloboucek me stal 250, protoze jsem krovinak potreboval +- hned a jedinej, kdo ho ve meste mel byl mountfield.

Ty ceny náhradních dílů u Mountfieldu jsou na vyvrácení se i v sedě se židlí. Když jsem ke křoviňáku potřeboval šoupátko do karburátoru, což je takový plastový váleček s otvorem, tak,když mi řekli cenu přes 700,-, tak jsem si myslel, že si dělaj kozy. Řekl, jsem, že nechci celej karburátor, jen šoupátko a servisák se málem urazil, "tak se pojďte podívat na počítač, celý karburátor stojí 2800,- (!!!). Když jsem řekl, že si za to raději koupím novej křoviňák u Hechtu, tak prej nemá tu kvalitu a záruku. No, dál jsme se nehádali a já si znechuceně a s odporem koupil alespoň takovou tu plechovou misku, co se dává pod matici kotouče. Za pouhých 85 drobných.
Jo, takovej je dnes trend. Praskne lanko od plynu a v servisu řeknou, to se nevyplatí spravovat, kupte si u nás novej. Jo, spotřební společnost. Takhle brzo spotřebujeme celou zeměkouli. A pak si jedno nedej... :beer:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru