Předmět Autor Datum
A kde jsou ty otázky?? nový
sHpy00n 14.05.2018 18:42
sHpy00n
Zkopíruju to tu z jiného fóra, kde jsem psal: Zdravím, chystám se na rekonstrukci bytu 3+1, 80 m2… nový
Filip1922 14.05.2018 23:41
Filip1922
Posílám jen pro inspiraci jak jsme liapor použili - první fotky je vyrovnání dřevěné podlahy liapore… nový
n.u.r.v. 15.05.2018 01:14
n.u.r.v.
Podlaha je jako vlnobití? Má boule a křivá? Parket je škoda, je to nejlepší podlahová krytina. Já dě… nový
Rce 15.05.2018 02:22
Rce
..Hmm, tuto stránku se nám nedaří najít. poslední
milan.cukrar 02.11.2020 06:30
milan.cukrar
A je nutno provádět ten podsyp? Vzhledem k popisu (předpokládaného) původního provedení podlah (fošn… nový
George63 15.05.2018 18:39
George63
Jeden problém je, že jsem byl v bytě naposled jako dítě před 13 lety, takže nevím, jaká je přesná sk… nový
Filip1922 16.05.2018 10:37
Filip1922
koukněte na video od Liaporu. nový
milan.cukrar 16.05.2018 13:37
milan.cukrar
Díval jsem se a právě tím videem jsem se inspiroval :) nový
Filip1922 17.05.2018 12:39
Filip1922
Dobry den, resim ted v podstate stejny problem (dle vaseho popisu si skoro rikam, jestli se nejedna… nový
Ondra2222 01.11.2020 17:25
Ondra2222

Zkopíruju to tu z jiného fóra, kde jsem psal:

Zdravím,

chystám se na rekonstrukci bytu 3+1, 80 m2 a nejsložitější bude vyrovnání podlahy. Vzhledem k ceně a složitosti provedení jsem se rozhodl pro vyrovnání podlahy suchou cestou - Liaporem frakce 1-4 mm, na který bych dal sádrokartonové nebo sádrovláknité desky, mirelonovou kročejovou izolaci a plovoucí podlahu. V bytě jsou do konce června 2018 nájemníci, tudíž neznám přesnou skladbu současné podlahy, ale údajně by měla být tvořena dřevěnými fošnami a nášlapné vrstvy tvoří linoleum a dřevěné parkety. Pokud má někdo zkušenosti s takovouto úpravou, rád bych se zeptal na několik otázek:

1.) Je třeba odstraňovat dřevěné fošny a vysypat celý prostor Liaporem nebo je stačí zasypat? Při druhé variantě odpadne nutnost staré fošny vytrhávat a zároveň ušetřím na materiálu. Na druhé straně se ale pravděpodobně sníží světlá výška, což může být problém u otvorů na dveře.
2.) Celý prostor chci udělat nejednou tak, aby pod interiérovými dveřmi nebyly prahy. Je nutno nějak dilatovat podsyp mezi místnostmi nebo je možné celou podlahu položit najednou?
3.) Jaký materiál položit na podsyp? Sádrokartonové desky, sádrovláknité desky, OSB desky? Zde bych se osobně rozhodoval podle ceny, pokud není rozdíl v mechanických vlastnostech jednotlivých materiálů.
4.) Je možné použít podsyp z Liaporu i v místnostech se zvýšenou vlhkostí (koupelna, WC, kuchyň)? Tady jsem taky na vážkách, jestli alespoň v případě koupelny a WC nepoužít jako nášlapnou vrstvu keramickou dlažbu.
5.) Plánuji také novou elektroinstalaci. Je dobré provést ji před aplikací nových podlah, po ní nebo je to jedno?
6.) Jaká je optimální tloušťka mirelonové kročejové izolace? Uvažoval jsem 5 mm. Má to vliv na akustickou izolaci, pokud je pod podlahou podsyp?
7.) Předpokládám, že je potřeba oddělit podlahu i od svislých konstrukcí. Je třeba takto oddělit i podsyp? Jaký materiál pro to zvolit?
8.) Zvládne to průměrně manuálně zručný člověk s latěmi a vodováhou nebo je lepší si na to najmout člověka resp. firmu, která s tím má zkušenosti?

Předem děkuji za Vaše odpovědi a rady.

A je nutno provádět ten podsyp? Vzhledem k popisu (předpokládaného) původního provedení podlah (fošny a parkety) zřejmě není problém s kročejivým hlukem (do stropu pod vámi).
Osobně bych řešil položení a přišroubení OSB 22 mm desek se zámkem přímo na původní prkennou (parketovou) podlahu a na ně běžným způsobem položit "plovoučku". Podlaha se tak zvedne pouze o sílu OSB a plovoučky, t.j cca 30 mm, při použití plovoučky 7 mm.
Osobní zkušenost.
Před cca 40 lety jsem řešil totéž. OSB neexistovaly. Použil jsem dřevotřískové desky, přišrouboval vruty na původní prkennou podlahu z desek 30 mm na "polštářích" a na ně položil koberce. Sloužilo v pohodě do nedávna. Vzhledem k množství dom.zvířat, jež mají mladí i v bytě (chlupy a pod.) byly koberce odstraněny a byla na tu původní dřevotřísku položena plovoučka a opět vše OK.
Dokonce při povodních v 97 roce, kdy částečně klesl podsyp pod polštáři podlahy, sešroubený "sendvič" se pouze prohnul a držel.
Po vyschnutí podloží jsem vše rozebral, podsyp doplnil a vše opět vrátil zpět. A opět vše OK.:puff:

Jeden problém je, že jsem byl v bytě naposled jako dítě před 13 lety, takže nevím, jaká je přesná skladba pod podlahou. Co si pamatuji, tak vím, že když se člověk zejména po chodbě prošel, tak to šlo slyšet na celý byt. Druhý problém je, že podlahy v jednotlivých místnostech nejsou na stejné výškové úrovni, takže je stejně nutné je srovnat. Do srovnání pomocí anhydritu nebo cementového potěru se moc nechci pouštět jednak kvůli statice (byt se nachází ve 4. patře) a taky bych musel čekat 3 týdny než podlaha vyschne.

Dobry den,

resim ted v podstate stejny problem (dle vaseho popisu si skoro rikam, jestli se nejedna o stejne staveny byt jen v jine lokalite), tak jsem se chtel zeptat, jestli byste se nepodelil o to, jak jste to nakonec vyresil?
Predem diky!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru