Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A kde jsou ty otázky??
sHpy00n 14.05.2018 18:42
sHpy00n
Zkopíruju to tu z jiného fóra, kde jsem psal: Zdravím, chystám se na rekonstrukci bytu 3+1, 80 m2…
Filip1922 14.05.2018 23:41
Filip1922
Podlaha je jako vlnobití? Má boule a křivá? Parket je škoda, je to nejlepší podlahová krytina. Já dě…
Rce 15.05.2018 02:22
Rce
..Hmm, tuto stránku se nám nedaří najít. poslední
milan.cukrar 02.11.2020 06:30
milan.cukrar
Dobry den, resim ted v podstate stejny problem (dle vaseho popisu si skoro rikam, jestli se nejedna… nový
Ondra2222 01.11.2020 17:25
Ondra2222

Zkopíruju to tu z jiného fóra, kde jsem psal:

Zdravím,

chystám se na rekonstrukci bytu 3+1, 80 m2 a nejsložitější bude vyrovnání podlahy. Vzhledem k ceně a složitosti provedení jsem se rozhodl pro vyrovnání podlahy suchou cestou - Liaporem frakce 1-4 mm, na který bych dal sádrokartonové nebo sádrovláknité desky, mirelonovou kročejovou izolaci a plovoucí podlahu. V bytě jsou do konce června 2018 nájemníci, tudíž neznám přesnou skladbu současné podlahy, ale údajně by měla být tvořena dřevěnými fošnami a nášlapné vrstvy tvoří linoleum a dřevěné parkety. Pokud má někdo zkušenosti s takovouto úpravou, rád bych se zeptal na několik otázek:

1.) Je třeba odstraňovat dřevěné fošny a vysypat celý prostor Liaporem nebo je stačí zasypat? Při druhé variantě odpadne nutnost staré fošny vytrhávat a zároveň ušetřím na materiálu. Na druhé straně se ale pravděpodobně sníží světlá výška, což může být problém u otvorů na dveře.
2.) Celý prostor chci udělat nejednou tak, aby pod interiérovými dveřmi nebyly prahy. Je nutno nějak dilatovat podsyp mezi místnostmi nebo je možné celou podlahu položit najednou?
3.) Jaký materiál položit na podsyp? Sádrokartonové desky, sádrovláknité desky, OSB desky? Zde bych se osobně rozhodoval podle ceny, pokud není rozdíl v mechanických vlastnostech jednotlivých materiálů.
4.) Je možné použít podsyp z Liaporu i v místnostech se zvýšenou vlhkostí (koupelna, WC, kuchyň)? Tady jsem taky na vážkách, jestli alespoň v případě koupelny a WC nepoužít jako nášlapnou vrstvu keramickou dlažbu.
5.) Plánuji také novou elektroinstalaci. Je dobré provést ji před aplikací nových podlah, po ní nebo je to jedno?
6.) Jaká je optimální tloušťka mirelonové kročejové izolace? Uvažoval jsem 5 mm. Má to vliv na akustickou izolaci, pokud je pod podlahou podsyp?
7.) Předpokládám, že je potřeba oddělit podlahu i od svislých konstrukcí. Je třeba takto oddělit i podsyp? Jaký materiál pro to zvolit?
8.) Zvládne to průměrně manuálně zručný člověk s latěmi a vodováhou nebo je lepší si na to najmout člověka resp. firmu, která s tím má zkušenosti?

Předem děkuji za Vaše odpovědi a rady.

Dobry den,

resim ted v podstate stejny problem (dle vaseho popisu si skoro rikam, jestli se nejedna o stejne staveny byt jen v jine lokalite), tak jsem se chtel zeptat, jestli byste se nepodelil o to, jak jste to nakonec vyresil?
Predem diky!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru