Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Správné zapravení špalet a příprava pod parapet

Myslím, že to řešíš zbytečně složitě. Osobně bych použil (pokud ti jde o menší tepelný prostup) pouze perlitovou ("teplou") maltu a tou bych předmětné čísti omítl, případně, pod parapety, zarovnal. A na ni běžný štuk a zafilcovat. A zevnitř běžné parapety plastové, nebo z lamina. Vně si myslím, osobně, že jsou nejlepší plechové z Alu.
Já před cca 40-ti lety jsem dával, tehdy zdvojená klasická okna, po obvodě izolační provazec, parapety z teraca, vně i uvnitř, špalety omítnuty běžnou maltou a celou dobu nebyl žádný problém. Možná byly, pokud venku fest mrzlo, ty parapety trochu studenější.;-) Ale je to v podstatě tak malá plocha, že celkem o nic nejde. Ale s vlhkostí a ničím jiným nikdy žádný problém.
A tak, když jsem před měsícem měnil za okna nová, plastová, vše jsem nechal, nová okna osadil do původních prostorů oken zdvojených a na ty původní, dobré a pevné parapety z teraca. Obstříkl pěnou, mezírky v omítce okolo rámů zaplnil akrylovým tmelem, "fajnovou" a zafilcoval a u parapetů zalištoval. A nemám obavy, že by to dělalo nějaké problémy. ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny