Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zvýšení tlaku vody v domě

Zdravím, potřeboval bych zvednout tlak vody v domě. Jsme na konci vodovodního řádku a tlak vody v potrubí je špatný vtip. Rozhodli jsme se pro systém s nádrží do které by se doplňovala voda (nádrž by tedy měla mít plovák) a odtud pak čerpadlem hnala do domu. Má s tím někdo zkušenosti??

Bohužel se mi ale nedaří takovou nerez nádrž sehnat. Měla by mít tak 200-500l a možnost zapojení s plovákem. Neví někdo kde by se to dalo sehnat? Ani google moc nepomáhá.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud by nevyhovovala nádrž kulatá (viz Zerozero) je možno nechat svařit z nerezu krychlovou nádrž s…
George63 30.04.2018 19:38
George63
Také teoretická možnost... To bych si klidně svařil sám, v tom by problém nebyl... No, uvidím, vymys…
IkaSGC 02.05.2018 23:08
IkaSGC
U té vody z předmětné nádrže? Co se týče té filtrace, co tak použít kartušovou, nebo případně pískov… poslední
George63 05.05.2018 20:21
George63

Pokud by nevyhovovala nádrž kulatá (viz Zerozero) je možno nechat svařit z nerezu krychlovou nádrž s víkem (snadná možnost čistění), přesně na požadovaný rozměr a kapacitu. Tu osadit horním přívodem s plovákovým uzávěrem (pak není nutná zpětná klapka) a bezpečnostním plovákovým spinačem, zvukově signalizujícím překročení maximální hladiny (selhání plováku přívodu). Pak také, i možnost přepadu, jak už někdo rovněž radil, ale v návaznosti na tu zvukovou signalizaci, neboť bez ní by, v tomto případě, hrozil, pokud by se na to včas nepřišlo, únik většího množství draze placené vody.
Dále už pak běžným způsobem - čerpadlo s dostačujícím tlakem+expanzka+tlakový spinač, případně čerpadlo spínající přímo průtokem.;-)
P.S. Šikovného a spolehlivého svářeče, který by byl schopen takovouto nádrž svařit, bych mohl zkusit pomoci zkontaktovat. :beer:

U té vody z předmětné nádrže? Co se týče té filtrace, co tak použít kartušovou, nebo případně pískovou od bazénů, přez kterou by čerpadlo vodu z nádrže nasávalo? Sací podtlak by pro ni nebyl problém, ale provozní tlak, za čerpadlem, asi ano. U bazénů je sice za čerpadlem, ale tam je, za čerpadlem, tlak minimální. Ale pokud by šlo o vodu pitnou, bylo by nutno asi ještě řešit i případné bakterie, které by se, v té filtraci, mohly množit a jejich případnou likvidaci. Čistění, desinfekce. To by byl zase další problémek.;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru