Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem reklamace bazarového zboží

Dobrý večer. Potřeboval bych poradit. Koupil jsem na bazaru požární čidlo Nest Protect, nové, ještě zabalené ve fólii, prý kupované na alze.cz v srpnu 2017. Chtěl jsem se zeptat, pokud by s čidlem něco bylo, můžu ho reklamovat já, když je objednávané na jiného člověka? A co budu potřebovat- fakturu a ještě něco? A jak taková reklamace probíhá? Díky moc za reakce..

Předmět Autor Datum
V Alze v podstatě nic anonymně nekoupíš (krom pár hloupostí, které vedou přímo ve výdejnách) a tak v…
czcharlie 30.03.2018 23:26
czcharlie
A když budu mít fakturu od toho člověka, tak to půjde vyreklamovat?
nodj 30.03.2018 23:32
nodj
Myslím, že bez problémů, buď můžeš poslat přímo i jen s číslem faktury (ale to by se zřejmě vrátilo… poslední
czcharlie 30.03.2018 23:39
czcharlie

V Alze v podstatě nic anonymně nekoupíš (krom pár hloupostí, které vedou přímo ve výdejnách) a tak veškeré transakce jsou dohledatelné. Budou po tobě chtít účet (resp. číslo dokladu), pod kterým bylo čidlo zakoupeno, a jelikož ho neznáš nemáš jak koupi prokázat - tady nebude nic platné svědectví a ani výpisem z bankovního účtu nemáš jak koupi prokázat. Jak reklamace probíhá se dočteš kupodivu na webu Alzy: 18400.htm.

Myslím, že bez problémů, buď můžeš poslat přímo i jen s číslem faktury (ale to by se zřejmě vrátilo na adresu původního kupce) nebo s papírem v některé z výdejen. Tam tě určitě nikdo legitimovat nebude, mě se na jméno neptali ani při reklamaci televizoru. Nakonec tě původní zákazník mohl o vyřízení reklamace požádat z jakéhokoli důvodu (třeba jen proto, že to má daleko).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru