Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Napojení KG na kameninu bez hrdla

Zdravím,

prosím vás o radu ohledně napojení KG na kameninu bez hrdla. Mám koupenou přechodku KGUSM, ale ta je určena do hrdla kameniny, což jsem se dověděl až teď. Už jste to někdo řešil?

Co KGUSM nalepit na tupo mamutem na řízlou kameninu a poté po obvodu spoje utěsnit nataveným asfaltovým pásem a následně zabetonovat? Není to zrovna extra systémové řešení, ale docela na to spěchám. Zítra dělám odpady.

Děkuji za každou radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Sice pozdě, ale co to v KG zredukovat tak, aby se to dalo vsadit do té kameniny? A pak už to jde utě… nový
Kachlík 24.03.2018 23:07
Kachlík
Ještě není pozdě. Kamarád dnes nemohl přijet, takže akce se odkládá na zítra. :-) Co byste řekl řeše… nový
dejv111 24.03.2018 23:42
dejv111
Třeba - hlavní je, aby spoj byl "po vodě", to znamená, aby nebyl schod, o který by se zachytával bor… nový
Kachlík 25.03.2018 01:04
Kachlík
Tak pochvalu nečekám, ale "pochlubím se". Vyřešil jsem to podélným rozříznutím KG + trochu do strany… nový
dejv111 25.03.2018 14:38
dejv111
Není zač, přechodka je to slušivá ;-). Po kompletaci podbetonovat, aby se to časem nehýbalo, shora z… nový
Kachlík 25.03.2018 14:47
Kachlík
Pak že to nejde. Jste šikulka. nový
milan.cukrar 26.03.2018 06:47
milan.cukrar
Pěkná práce, ale IMHO zbytečná a možná kontraproduktivní. Pokud totiž náhodou dojde k tomu, že trubk… nový
touchwood 26.03.2018 07:13
touchwood
dejv111,,jo,dobrý řešení . nový
E250TD 26.03.2018 09:51
E250TD
Dejve, spojoval jsem také KG na kameninu tím spůsobem, že jsem vyřízl pruh v trubce, tím ji zúžil a… poslední
PLV 29.03.2018 09:42
PLV

Sice pozdě, ale co to v KG zredukovat tak, aby se to dalo vsadit do té kameniny? A pak už to jde utěsnit relativně čímkoliv mazlavým, přinejhorším i silikonem… Hlavně jen podbetonovat, aby se nehýbal podklad, ale obsypat pískem/prosívkou, aby se k tomu eventuálně v budoucnu dalo dostat bez násilí…

Ještě není pozdě. Kamarád dnes nemohl přijet, takže akce se odkládá na zítra. :-) Co byste řekl řešení v KG trubce 160 v horní části vyříznout pruh široký cca 2 cm po (skoro) celé délce, lehce nahřát a vsunout do kameniny? Kamenina má vnitřní průměr asi 151 mm, takže by to mohlo jít. Pak to teda kolem spoje a výřezu zamatlat nějakým asfaltem nebo bitumenovým tmelem?
Díky!

Třeba - hlavní je, aby spoj byl "po vodě", to znamená, aby nebyl schod, o který by se zachytával bordel, protože to by se čistilo pěkně blbě. Já dělal nedávno něco podobného, ale cpal jsem do 150tky kameniny 120 KG, takže to šlo (ale zase jsem vypatlal tunu silikonu (a na několikrát, jak to po vrstvách tuhlo)).
A možná by stačilo jen naříznout "šlic", aby se daly kraje přetáhnout přes sebe, a po sesazení přelepit "americkou páskou" - powertape - spíš proto, aby dovnitř eventuálně nepadal bordel…

Tak pochvalu nečekám, ale "pochlubím se". Vyřešil jsem to podélným rozříznutím KG + trochu do strany a vytvořil křidélka, která se přizpůsobila vnitřnímu průměru kameniny. Vím, že takový výstupek, co vnikl, není zrovna dobré nejlepší řešení... Zas na druhou stranu nebudou zde nějak velké průtoky. Zajištěno je to medvědím h... Co na to říkáte, zajímá mě váš názor. A Kachlíkovi děkuji za příspěvky.

Pěkná práce, ale IMHO zbytečná a možná kontraproduktivní. Pokud totiž náhodou dojde k tomu, že trubka bude splašky saturována (což asi nenastane, ale co kdyby), tak o ten řez a medvědí lejno bude proudící voda vytvářet turbulentní proudění, navíc pokud by tam byly nějaké pevnější kusy, budou se o to zachytávat.

Domnívám se, že daleko jednodušší, spolehlivější a bezpečnější řešení by bylo prosté zastrčení trubky do trubky a omatlání izolací. Sice to vytvoří dýzu, ale nepředpokládám tam zase takový tlak vody, aby to dělalo nějakou neplechu.

Dejve, spojoval jsem také KG na kameninu tím spůsobem, že jsem vyřízl pruh v trubce, tím ji zúžil a slepil lepidlem na PVC a narazil do kameniny. Před naražením jsem trubku potřel dvousložkovým lepidlem na laminování a zevnitř jsem na hranu nacpal dvousložkový tmel aby vznikl hladký přechod. Byla to pěkná drbačka a jednu KG trubku jsem pokazil, protože je těžké odhadnout šířku pruhu na vyříznutí. U konce vyříznutého pruhu ti vznikne pěkná prasárna, která se těžko strká do kameninové trubky a musí se dobře zalepit. Jinak jsem to nemohl vyřešit, protože kameninová trubka byla zabetonovaná v podlaze. Zatím odpad funguje a nic se v něm nezachytává, ale je to prasácké řešení. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru