Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Napojení KG na kameninu bez hrdla

Zdravím,

prosím vás o radu ohledně napojení KG na kameninu bez hrdla. Mám koupenou přechodku KGUSM, ale ta je určena do hrdla kameniny, což jsem se dověděl až teď. Už jste to někdo řešil?

Co KGUSM nalepit na tupo mamutem na řízlou kameninu a poté po obvodu spoje utěsnit nataveným asfaltovým pásem a následně zabetonovat? Není to zrovna extra systémové řešení, ale docela na to spěchám. Zítra dělám odpady.

Děkuji za každou radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak pochvalu nečekám, ale "pochlubím se". Vyřešil jsem to podélným rozříznutím KG + trochu do strany…
dejv111 25.03.2018 14:38
dejv111
dejv111,,jo,dobrý řešení . nový
E250TD 26.03.2018 09:51
E250TD
Dejve, spojoval jsem také KG na kameninu tím spůsobem, že jsem vyřízl pruh v trubce, tím ji zúžil a… poslední
PLV 29.03.2018 09:42
PLV

Tak pochvalu nečekám, ale "pochlubím se". Vyřešil jsem to podélným rozříznutím KG + trochu do strany a vytvořil křidélka, která se přizpůsobila vnitřnímu průměru kameniny. Vím, že takový výstupek, co vnikl, není zrovna dobré nejlepší řešení... Zas na druhou stranu nebudou zde nějak velké průtoky. Zajištěno je to medvědím h... Co na to říkáte, zajímá mě váš názor. A Kachlíkovi děkuji za příspěvky.

Dejve, spojoval jsem také KG na kameninu tím spůsobem, že jsem vyřízl pruh v trubce, tím ji zúžil a slepil lepidlem na PVC a narazil do kameniny. Před naražením jsem trubku potřel dvousložkovým lepidlem na laminování a zevnitř jsem na hranu nacpal dvousložkový tmel aby vznikl hladký přechod. Byla to pěkná drbačka a jednu KG trubku jsem pokazil, protože je těžké odhadnout šířku pruhu na vyříznutí. U konce vyříznutého pruhu ti vznikne pěkná prasárna, která se těžko strká do kameninové trubky a musí se dobře zalepit. Jinak jsem to nemohl vyřešit, protože kameninová trubka byla zabetonovaná v podlaze. Zatím odpad funguje a nic se v něm nezachytává, ale je to prasácké řešení. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru