Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aku vrtačka z Lidlu - problém s akumulátorem

tak tak. Souhlas.

Jinač pokud budeš měnit všech 5 článků.

Oproti mému packu, který se zastrkává přímo do rukojeti vrtačky, je v tom tvém, zdá se mi, více místa. V papírnictví si kup takovou tu dvojbarevnou gumu. Z jedne strany je taková ta šedobílá a z druhé strany taková šedomodrá. Ta modrá je kratší. Je to tvrdá guma a lze jí dobře očistit kontakty na bateriích. Lépe pak na to chytne cín. Při pájení používej kalafunu a to i přesto ,že v trubičkovém cínu kalafuna obsažena je.

Propojovací drátky mezi bateriemi zvol v tloušťce, která vede od začátku a konce série. Při chodu akučky tam tečou docela proudy...

Pocínuj si propojovací drátek. Pokud na něj nechce chytnout cín, tak to znamená, že je ta měď polakovaná. Normálně ty obnažené kontakty ožehni zapalovačem. Trochu to bude hořet, jak to dohoří, zchladne, tak to tvrdou gumou tak nějak přelešti. Napájej cín na drátky.

Na očištěné konce článků napájej taky cín. Máš na to asi 2vteřiny. Pokud se ti to nepovede, nebo se cín odlupne, nech tak jednu minutu článek vychladnout. Znovu očisti a znovu máš tak 2 vteřiny na nanesení toho cínu na konec. Opravdu si ty vteřiny počítej. Když jsem toto pájel prvně a ještě i po páté, pájel jsem to venku, kdyby se mi článek vznítil, at ho mohu hodit od kyble s pískem,nebo na zem. Ale nestalo se mi to ani jednou.

Požádej někoho, aby ti článek vhodně přidržel. Jednou rukou drž drátek a druhou rukou ho připájej v patřičném úhlu k článku.Opět máš na to max.2vt.
Postupně vyměň všech pět.

Moje zkušenost s pájením je s trafopájkou. Dělá se mi s ní lépe, než s tym pájecím hrotem.

Při tom pájení trafopájkou chvíli trvá, než se rozehřeje očko. Proto ji zapni o něco dříve,než ji přiložíš na konec baterie. Abys nezapočítaval dobu nahřívání do těch dvou vteřin. Známkou toho, že je hrot nahřátý je to, že se začne čoudit z kalafuny a ten cín na očku změní skupenství.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny