Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem záh(v)ada bojleru

Dobrý den,mam kombinovaný bojler a stala se taková věc ,že z natopeného bojleru nejde horká voda ale jen vlažná,když sepne domácí vodárna tak se teplota vody mírně zvedne.Děkuji.

Předmět Autor Datum
Dobrý den ,jak starý je bojler , není děravá výstupní trubka, vstupní je krátká a končí pokličkou ,a…
Peru 04.03.2018 09:45
Peru
Díky za info,bojler je 12 let starý...je to AVG s nerez nádobou ale té trubky asi ne.
legolas 04.03.2018 09:56
legolas
náhradní díly by mohli mít www.expolar.cz
paul 04.03.2018 11:23
paul
Zanesené bordelom, vodný šuter, vápenec. Používaj na vstupné potrubie tento xindel: https://www.nob…
Nuda 04.03.2018 15:57
Nuda
No myslím, že s největší pravděpodobností máš měkkou vodu. Nevyvracím, že magnetické pole má vliv na…
Zerozero 04.03.2018 18:48
Zerozero
Jestli dobře chápu, "natopený" z kotle? A jak víš, že je "natopený", máš na něm teploměr? A pokud je… poslední
George63 05.03.2018 17:10
George63

Dobrý den ,jak starý je bojler , není děravá výstupní trubka, vstupní je krátká a končí pokličkou ,aby se voda moc nemíchala , výstupní je dlouhá a protože teplá voda stoupá nahoru tak ji jímá nahoře , pokud v ní bude díra dole bude se mísit se studenou . takže jedině vypustit a po vyjmutí příruby provést kontrolu

Zanesené bordelom, vodný šuter, vápenec.

Používaj na vstupné potrubie tento xindel:
https://www.noblegarden.sk/p/1161/ovk3-odstranovac-vodneho-kamena-pre-potrubie-do-4

Vytvára magnetickým polom vo vode záporné ióny čím tvrdá voda vyteká z vodovodnej batérie. (nevýhoda: tvrdá voda sa usádza na perliči, na drese po zaschnutí kvapiek s vodou).

Je dôležité obmeniť zásobník úžitkovej vody do 24-48 hodín, inak sa minie efekt účinkom. Proste sprchovať sa povinne celá rodina, močiť nohy, kúpať nemé tváre, škrečka, morča, mazlíčka z radov hydiny, umývať nádobíčko v drese,,,

Používam magnet na potrubí už tridsať rokov, trubky sú zvnútra absolútne čisté, el.boliler mením, iba ak začne blbec tiecť niekde vo švíkoch zvaru nádrže.

No myslím, že s největší pravděpodobností máš měkkou vodu. Nevyvracím, že magnetické pole má vliv na složení vody a rozpuštěných látek. Ale jedná se o působení značných magnetických polí.
Tohle udělátko, má myslím stejný vliv, jako množství udělátek na šetření benzínu, energie a všeho možného.
Tohle s příkonem několika wattů a několika závitů okolo trubky má vliv nepatrný.
Třeba už to, dle výrobce "lze použít na plastová i kovová potrubí" Nemusím mít nijak závratné fyzikální znalosti,
abych si představil, že voda uvnitř potrubí je dokonale odstíněna před magnetickým polem právě tou silnostěnnou kovovou trubkou. Magnetické pole se uzavře feromagnetickým materiálem trubky a dovnitř se nedostane téměř nic.

Jinak k původnímu dotazu. U mého Tatamatu také došlo k prasknutí přepadové trubky. Přesně pasovala plastová trubka na rozvod teplé vody asi půl palce (nevím, jestli se tyto trubky také udávají v palcích, ale měla ten rozměr). Uřízli mi v prodejně na míru.

Jestli dobře chápu, "natopený" z kotle? A jak víš, že je "natopený", máš na něm teploměr? A pokud je bojler opravdu "natopený" tak by z něj měla jít i teplá voda. Když tak ještě zkontroluj, jak velký rozdíl teploty je mezi vstupem vody z kotle a vratnou trubkou do kotle. Pokud by byl rozdíl hodně velký, pak jde zřejmě o "zarostlé" potrubí výměníku-registru, jak už bylo řečeno. Jinak, změna tlaku, pokud to je tak jak píšeš, by mohla působit pouze na průtok, ale ne na teplotu. To znamená, pouze v případě, že by potrubí teplé vody bylo delší a také "zarostlé" a zvýšení tlaku by urychlilo průchod teplé vody z bojleru do výtoku a ta by se, na cestě potrubím, nestačila tolik ochladit. To by mohlo být možné vysvětlení, pokud to tak opravdu je.:puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru