Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem lednička s mrazákem hlásí alarm

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám cca 18 měs. kombinovanou chladničku s mrazákem zn. Whirpool s jedním kompresorem....již po druhé se mi stalo, že v noci začala kombinovaná lednička s mrazákem hlásit alarm (červený vykřičník). Našla jsem si, že to znamená zvýšená teplota v mrazáku. Přitom lednička byla několik hodin zavřena.... Vůbec nevím, jak se ten alarm vypíná a nechápu, proč tedy nezačne mrazit....jakoby neběží. Pokaždé se to stalo hluboko v noci...cca kolem 2 hod. ráno. Jedině co mi pomohlo, aby začala chladit, tak ji vypnout cca na hodinu a pak ji zapnout a už zase chladila, mrazila. Výrobek mám cca 18 měsíců. V čem by mohl být problém. Předem děkuji za odpověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Na vine môže byť automatizované prepínanie tarify dodávateľom, ak ju máte v chalupe zavedenú, tzv. s…
Nuda 17.04.2018 07:11
Nuda
Viděl jsi někdy v ledničce stykač kompresoru? Zase trepeš bludy.
xxys 17.04.2018 21:34
xxys
"zerozero" správně píše, přečti si to pořádně. Píše že sepne stykač pro spotřebiče na NT, který samo… nový
lupkovic 17.04.2018 23:12
lupkovic
Dobrý den, podařilo se vám problém s alarmem vyřešit? Mám stejnou závadu u FAGOR FFA6915X, v noci se… poslední
buniz 14.06.2020 23:18
buniz

Na vine môže byť automatizované prepínanie tarify dodávateľom, ak ju máte v chalupe zavedenú, tzv. sleng "nočný / denný prúd". Stáva sa, že prepnutie tarify na milisekundu preruší dodávku napájania na čo zareaguje stykač kompresora a odpojí sa ochrana-bimetal. Bežné chladničky sa po určitom "odpočinku" samy reštartujú a znovu naskočia pri náhlom výpadku alebo pri poklese napájania.

Prípadne:
Nesprávne chladenie/odvetranie zadných rebier nad kompresorom zabednenou skrinkou na chladničke, dečkou, nacapená chladnička tesne pri stene, zanesené rebrá. (Omiesť malou metličkou hrubý prach, rozrobiť jar na riad v kýbli a vlažnej vode, dôkladne lakovaný chladič širokým štetcom umyť vodou od usadeného prachu. Na záver utrieť umyté plochy a kompresor savou handrou do sucha).

Samozrejme vypnúť prístroj (káblom) zo siete 230V/50Hz.
----
Ak sa závada objaví, zavolaj mechanika. Nechaj svietiť kontrolku. (Ak máš kde presunúť žranicu z mrazáku. Len nie k hladnému susedovi, všetko by ti stihol požrať do doby, než by došiel servisák s náčinim).

"zerozero" správně píše, přečti si to pořádně. Píše že sepne stykač pro spotřebiče na NT, který samozřejmě není v lednici (on to ani v příspěvku nezmiňuje), ale je v rozvaděči a spíná veškeré spotřebiče, které mají jít jen na NT. Navíc chladnička musí jít i na VT, a to hlavně, protože nejvíce se do lednice chodí přes den a to je většinou VT, takže tehdy potřebuje naopak chladit nejvíc. "zerozero" spíše reagoval na příspěvek výše o překmitu při přepínáni NT a VT tarifu. A to jak správně popsal, tak žáden překmit vzniknout nemůže. Zásuvky jsou stále pod napětím a jen ten stykač NT (který není v chladničce, ale v rozvaděči) připne akumulační spotřebiče s velkým odběrem třeba boiler,a já třeba mám v prádelně i zásuvku 220V na NT pro pračku, u které mi taky nezáleží aby prala okamžitě, ale naložím, zapnu nastavím a jak příjde levný proud (NT), pračka se sama díky toho stykače rozjede a pere za menší peníz.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru