Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak nahodit nerovnou stěnu

Dobrý den.

Mám starší sklep jehož stěny jsou ze všeho možného. Od podlahy nahoru je asi metr hlína, potom různé cihly, kameny, beton, dlažební kostky apod. Nemám v plánu stěnu nějak složitě srovnávat, není to potřeba, ale jelikož je to plné škvír a mezer, rozhodl jsem se to celé nahrubo nahodit a pak vybílit. Začal jsem to na doporučení dělat lepidlem, které se dává pod omítku, ale jak to na tu stěnu dostat, když to nemůžu uhladit. Ideální by bylo to nějak nastříkat nebo něco podobného. Poradíte mi?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Děkuji vám všem za tipy.... nový
Dušan71 14.01.2018 18:32
Dušan71
Kterej pitomec poradil lepidlo; takovýho bych vozil ukazovat po poutích. Dnes nezná nikdo nic jiného… nový
sHpy00n 15.01.2018 13:06
sHpy00n
Lepidlo je pro stavebníky to, co eidam a smetana pro mimibazar. :-D To nemůže nic zkazit. nový
kejki 15.01.2018 23:18
kejki
Souhlas. Ještě se divím, že tam někdo nedoporučil nas***t perlinku! :-D Klídek, přece si nenecháš uh… nový
Rce 15.01.2018 23:33
Rce
Chlapi, to chce klídek. To víte lepidlo, všemohoucí lék. Na srovnání stěny ano i ne. Lepidlo, jen po… nový
milan.cukrar 16.01.2018 06:03
milan.cukrar
Pojem lepidlo? Ak je vrstva nesúrodá, zvetralá, prežratá plesňami, soľami s výkvetmi minerálov, je… poslední
Ahasver Chamachir 16.01.2018 09:29
Ahasver Chamachir

Kterej pitomec poradil lepidlo; takovýho bych vozil ukazovat po poutích. Dnes nezná nikdo nic jiného než lepidlo, pěnu a silikon. Uff.. to mně zase málem prdla žilka.. :-(
Správný postup je našpricovat a prohodit hrubou jádrovou maltou. Pak znovu špricnout, to pro sjednocení povrchu a stříknout vápnem (dezinfikuje). Anebo rovnou vápno když bude stěna šikovně prohozená.

Pojem lepidlo?

Ak je vrstva nesúrodá, zvetralá, prežratá plesňami, soľami s výkvetmi minerálov, je vhodné najprv napenetrovať pôvodný podklad. K takejto hĺbkovej penetrácii vodou zriedený modrý Duvilax nestačí, či nejaké lepidlo(?).

Na trhu sú stovky výrobcov penetrácií rôznych povrchov s ktorou by si mal najprv začať. http://www.remmers.sk/penetracia-muriva

Potom je možné po zaschnutí penetrácie povrch vodou zriedeným, modrým Duvilaxom, záhradným postrekovačom prestriekať, napr. v pomere s vodou 1:50. Následne na takto ošetrený povrch je možné naniesť klasickú omietku. Vytvorí sa pevný adhézny spoj. Totižto na starú omietku sa obtiažne nahadzuje nová omietka bez toho, aby ti rokmi nespadla alebo na omak neklopala dutým zvukom

V pivnici je možné použiť bežný postup vápenno-cementovej malty s pieskom. Vápno sa pridáva do malty kvôli elasticite, aby sa dala po nahodení malta roztierať a hebko hladiť, ako másielko na chleba. Takáto omietka je zároveň priedyšná, dýcha. Cementové omietky (pálené omietky) bez prídavku vápna sa robia v exteriéroch alebo v mrazákoch obložených mrazuvzdornými obkladačkami. Dnes sa od tohoto postupu upúšťa, lebo naťahovať pieskovo-cementovú omietku s jej uhladením, je pre voľa dobré.

V súčastnosti sú na trhu hotové omietkové zmesy v 25kg mechoch s prídavkami plastifikátorov, lepidiel, okrem vápna, cementu a drveného gritu s rôznou veľkosťou zrna. Vymysleli ich zase odporní kapitalisti v zhnitom západe pre tunajšiu zdegenerovanú komunistickú, eštébácku, mafiánsku lúzu parazitov, tj."generálnych" dovozcov finálnych produktov. Zlatí komunisti, dodnes by sa miešali v neckách ohreblom maltičky, v jame či v sudoch hasilo vápienko.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru