Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak nahodit nerovnou stěnu

Pojem lepidlo?

Ak je vrstva nesúrodá, zvetralá, prežratá plesňami, soľami s výkvetmi minerálov, je vhodné najprv napenetrovať pôvodný podklad. K takejto hĺbkovej penetrácii vodou zriedený modrý Duvilax nestačí, či nejaké lepidlo(?).

Na trhu sú stovky výrobcov penetrácií rôznych povrchov s ktorou by si mal najprv začať. http://www.remmers.sk/penetracia-muriva

Potom je možné po zaschnutí penetrácie povrch vodou zriedeným, modrým Duvilaxom, záhradným postrekovačom prestriekať, napr. v pomere s vodou 1:50. Následne na takto ošetrený povrch je možné naniesť klasickú omietku. Vytvorí sa pevný adhézny spoj. Totižto na starú omietku sa obtiažne nahadzuje nová omietka bez toho, aby ti rokmi nespadla alebo na omak neklopala dutým zvukom

V pivnici je možné použiť bežný postup vápenno-cementovej malty s pieskom. Vápno sa pridáva do malty kvôli elasticite, aby sa dala po nahodení malta roztierať a hebko hladiť, ako másielko na chleba. Takáto omietka je zároveň priedyšná, dýcha. Cementové omietky (pálené omietky) bez prídavku vápna sa robia v exteriéroch alebo v mrazákoch obložených mrazuvzdornými obkladačkami. Dnes sa od tohoto postupu upúšťa, lebo naťahovať pieskovo-cementovú omietku s jej uhladením, je pre voľa dobré.

V súčastnosti sú na trhu hotové omietkové zmesy v 25kg mechoch s prídavkami plastifikátorov, lepidiel, okrem vápna, cementu a drveného gritu s rôznou veľkosťou zrna. Vymysleli ich zase odporní kapitalisti v zhnitom západe pre tunajšiu zdegenerovanú komunistickú, eštébácku, mafiánsku lúzu parazitov, tj."generálnych" dovozcov finálnych produktov. Zlatí komunisti, dodnes by sa miešali v neckách ohreblom maltičky, v jame či v sudoch hasilo vápienko.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny