Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hlavný istič - vypínač

To že na "bouchnutí" žárovky reagoval hlavní jistič se může stát. Jde o t.zv.selektivitu jištění a tenhle jistič vypadne současně s jističem okruhu příslušného osvětlení, nebo reaguje i dříve a sám. A při zapnutí svářečky (indukční spotřebič) dochází k proudovému "nárazu" a při, většinou ještě zapnutých dalších spotřebičích, tento může opět vyvolat vypnutí hlavního jističe. Totéž se může stát třeba i při zapnutí cirkulárky s motorem většího výkonu.
Jinak, elektroměr bude měnit pracovník distributora, bez zásahu do hlavního jističe. A hlavní jistič tito pracovníci (pokud to není známý, nebo kamarád) nemění. Tuto výměnu musí provést oprávněná montážní firma, po nahlášení zásahu a odplombování hlavního jističe distributoru - správci sítě. Montáž toho "C", nebo jističe s větším proudem, určitě předem s ním projednat!
A místo obyčejných žárovek doporučuji LED žárovky. V současné době jsou už poměrně levné a mimo značné úspory el. energie "nebouchají". Mohou pouze přestat svítit, ale bez rázu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny