Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak poznám Gelový VRLA akumulátor nebo AGM VRLA akumulátoru?

Nabíječku, která je v odkazu,jsem v Lídlu nikdy neviděl, ale měli ji v Tescu. Dokonce jsem ji tam tehdy koupil, protože ji nějakým omylem měli za asi 70,- . Pak na to přišli a zdražili asi na 400,-. :-) Je v tom jen trafo a dvě diody visící na drátech a žhavé jak pětník.
Ale mám z Lídlu tuhle, https://www.lidl-shop.cz/ULTIMATESPEED-Nabijecka-baterii-ULGD-3-8-A1/p100225710?gclid=EAIaIQobChMI9ciB8_Cy2AIVqhbTCh3Pugr2EAQYASABEgJR1_D_BwE Na displeji ukazuje napětí a na bargrafu přibližně stav nabití. Sice jsem na ni četl kritiku, ale mně běhá dobře, má myslím asi tři aut. stupně nabíjení, aut. vypnutí a možnost trvalého připojení bez sulfatace. (nedrží furt max napětí, ale mírně cykluje tak, že počká, až napětí samovybíjením mírně poklesne a pak dobije na max. V návodu myslím bylo uvedeno, že je vhodná i na AGM. Taky ji na to používám. Myslím že za ty čtyři stovky dobrý.
Byla by i vhodná na aut. dobíjení záložního zdroje, ale má nevýhodu, že při výpadku proudu se uvede do standby a musí se znovu spustit. Ale kdybych ji tak chtěl použít, asi bych autostart nějak vyřešil, nějakým pomocným obvodem, připojeným na tlačítko mode.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny