Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Snížený strop k již vestavěné skříni

Zdravím všechny, chystám se rekonstruovat ložnici v panelovém domě, kde je v současné době podlaha z parket a již umístěná vestavěná skříň. Ta je přimontovaná k parketám a nahoře do panelu stropu. Sádrokartonový strop chceme určitě, protože současný je neskutečně křivý. Problém je v tom, že skříň má posuvnou lištu max 5-6 cm hlubokou (od stropu) a nevím jak zakončit u skříně. Podlaha nás štve, protože parkety jsou už staré a dost vrzají. Demontáži skříně bych se rád pokud možné vyhnul :-) Díky všem za rady!!!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nevím jak je hodně křivý strop, kolik cm to dělá na 2 metry. Domnívám se, že tak 0,5-1cm. Strop sníž…
milan.cukrar 02.11.2017 14:09
milan.cukrar
Milane, no Vaaas jsem vsude hledal! :D Ale nemohl jsem si vzpomenout ,na jakem foru, jsem cetl Vase…
David P 10.11.2017 18:02
David P
https://www.nonstopstavebniny.cz/706-lemovaci-profil-k-sadrokartonu-3m-x-12-5mm-ukoncovaci-profil.ht…
milan.cukrar 13.11.2017 06:18
milan.cukrar
Děkuji MOC, Milane! :-) Ještě když se do toho pouštím, napadá Vás, jak vyřešit novou podlahu? Na té… nový
David P 03.12.2017 10:29
David P
Máš problém se stropem i s podlahou? To se vyplatí tu skříň rozebrat, udělat pořádný strop, pořádnou… nový
rokator 03.12.2017 16:33
rokator
idealni reseni, vim....ale nejak si neumim predstavit tu vestavenou skrin (ktera je na miru) montova… poslední
David P 02.01.2018 20:34
David P
Vrzající parkety budou vrzat stále, pokud je neostraníze. Ani OSB deska nepomůže. Stále vržou. nový
milan.cukrar 04.12.2017 06:20
milan.cukrar

Nevím jak je hodně křivý strop, kolik cm to dělá na 2 metry. Domnívám se, že tak 0,5-1cm. Strop snížíte o: nerovnost stropu 10mm, profil CD 26mm, sádrokarton 12,5mm, což je 48,5mm, klidně máte ještě k dispozici 12mm. Desky u skžíně ukončíte profilem na SDK síly 12,5mm.

Se skříní ani nehnete. Buď jsem nerozumněl dotazu, nebo je to jednoduché provedení.

Milane, no Vaaas jsem vsude hledal! :D Ale nemohl jsem si vzpomenout ,na jakem foru, jsem cetl Vase rady a komentare. Toz jsem rad, ze jste i tu :-) No jednoduche to mozna je, pro nekoho kdo to dela denne..proto se tu an to ptam.
Nerozumim prave tomu ukonceni desky profilem u skrine....rozumim, ze bych dal treba na zavesnou kotvu CD profil ke skrini...ale jak spoj skrin deska? Ta pojezdova lista skrine je z mekkeho flexibilniho materialu a hybe se...tmel apod by popraskalo.
Pokud bych mezi to vlozil jeste SDK (5cm od profilu ke stropu po cele delce skrine) nevim jak mam pripevnit ke stropu? UD na strop?
Diky vsem za rady

Děkuji MOC, Milane! :-)
Ještě když se do toho pouštím, napadá Vás, jak vyřešit novou podlahu? Na té stávající (parkety) je přivrtaná právě ona vestavěná skříň. Děsně vržou, proto se mi nechce pokládat novou vynilovou na parkety.... Za nápady moc DĚKUJI!!! :-)

idealni reseni, vim....ale nejak si neumim predstavit tu vestavenou skrin (ktera je na miru) montovat zpet...musel bych podlahu/strop udelat na milimetry naprosto stejne, aby se skrin zpet vesla.
Napadlo mne uriznout parkety u skrine a udelat tu cast podlahy. Ale po rekonstrukci podlahy ve vedlejsim pokoji....nevim ,jestli to je ve vsech panelacich stejne, ale my jsme vynaseli X desitek kyblu drte, pisku, betonovzch kvadru apod...po vyklizeni tohoto "bordelu", ktery byl pod parketama, klesla podlaha asi o 15cm :-)
Nicmene, diky za rady, proto se tu taky ptam, ze jo:)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru