Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Peugeot 206 - Koupě auta bez ŘP, autofolie, tuning, atp.. pár otázek :)

Zdravím :)) Zrovna si začínám dělat řidičák a naskytla se mi možnost celkem levně koupit od kolegyně z práce ojetého Peugeota 206 (5 dvířko). Je v dobrém stavu, vnitřek nový, nové rozvody, atp.. Jediné co je hodně zlé je lak na kapotě a pár škrábanců na boku, ale to neberu jako velký problém. Finančně si to představuje okolo 15-20 tisíc, za což bych asi lepší auto nesehnal.

Chtěl bych se ale zeptat, jelikož si řidičák teprve dělám a auto jsem nikdy neměl a ani jim moc nerozumím..

• Máte někdo přehled o cenách "lakování" vs "auto-folie"? Koukal jsem, že seženu 150x100cm černou matnou folii okolo 200,- korun, .. což je hezká cena, ale když jsem se koukal na ceny celolepu, kde je započítána práce a folie, vyšplhá se částka nad 15 tisíc korun.. Nevyšlo by přelakování levněji?

• Jsem trošku úchyl a chtěl bych si ho trochu "vylepšit", aby nějak vypadalo :D Vyhlédnuté mám třeba tyto světla.. Nějaký velký tuning karoserie nechci.. spíš drobnosti jako ty světla, alu kola, možná rámy blatníku, ..

Jak je to s papírováním? Předpokládám, že mohu vlastnit auto i bez ŘP, ale někde budu muset nahlásit změnu barvy tou folií (nebo lakem), taky asi musím mít nějaké papíry od Těch světel, včetně homologace.. atp.. Poradil by někdo kde kam zajít, co musím mít a nosit s sebou, až mě zastaví policajti? :)

Jsou to takové blbosti, ale momentálně nějak nenacházím smysl života a nějak jsem se upnul na to, že chci auto a že chci aby bylo hezký. Určitě tu najdu pár bláznů do aut, tak budu rád, když mi k tomu něco napíšete.. :)) Děkuji moc.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Za prvé - jakékoli takovéhle úpravy se nevyplatí, ale kdo chce kam.... Ten špatný "lak na kapotě" je…
Kurt 07.10.2017 20:08
Kurt
Všichni říkají, že je to zbytečné a že se to nevyplatí.. asi tomu veřím, ale přecijen.. první auto,…
Eessencia 07.10.2017 20:21
Eessencia
V mládí jsme si na embéčka dělali laminátové spoilery,aby to při 70km/h "sedělo",na stěrače se dělal… poslední
kozakl 09.10.2017 15:58
kozakl
Tady je pár fotek z dneška :D Už asi pochopíte, proč ta otázka na lak / folii :D https://imgur.com/a…
Eessencia 08.10.2017 23:04
Eessencia
Tak s tou kapotou bych asi taky něco nechal dělat... Zbytek by mě do začátku až tak netrápil. Ale dá…
Moas 09.10.2017 08:09
Moas
Jak jsem říkal, .. moc tomu nerozumím a dost je to o tom, že si neuvědomuju, co všechno je třeba a j…
Eessencia 09.10.2017 09:14
Eessencia
Cena se odvíjí i od toho, jak moc si troufneš dělat věci na autě sám. Pak nákupy do začátku stojí pe… nový
Moas 09.10.2017 10:00
Moas
No jo, auto je drahej špás a koupí to teprve začíná. nový
Prasak 09.10.2017 12:04
Prasak

Za prvé - jakékoli takovéhle úpravy se nevyplatí, ale kdo chce kam....
Ten špatný "lak na kapotě" je kde? Resp. bude nutné řešit celolak, či celopolep?
Ta světla mají homologaci, píší to tam.
Se změnou barvy musíte na evidenci vozidel, vyplnit žádost, předložit oba TP, zápis stojí 50 Kč.

Všichni říkají, že je to zbytečné a že se to nevyplatí.. asi tomu veřím, ale přecijen.. první auto, .. Nemám v plánu do toho rvát desetitisíce, ale nějak mě láká představa, že by bylo celé matně černé + ty světla.. víc asi nepotřebuju..

Na bocích je škráblé trošku, ale ta kapota je celá oškrábaná až na "kost".. našel jsem nějaký obrázek 206 a vyznačil část, přes kterou je to ojebané -> foto

Ono by stačilo třeba olepit jen tu kapotu.. ale upřímně, asi jsem cvok, ale chtěl bych to celé matně černé.. Jinak je to auto s tmavě modrou metalízou..

Homologaci ty světla mají, to ano, ale někde jsem slyšel, že musím mít potom nějaké potvrzení, že ty světla instaloval "odborník" :D A toto potvrzení vozit neustále s sebou.

V mládí jsme si na embéčka dělali laminátové spoilery,aby to při 70km/h "sedělo",na stěrače se dělaly křidélka,aby to stíralo,na zadním okně nesměl chybět nápis "jezdím na kastról", ti zkušenější i uměli nápis Trabant nahradit značkou Merceses no a na palubovce kdo neměl přibastlené ze dva nějaké přepínače něčeho a tři kontrolky na nic,nebyl řidič. Rada : vykašli se na to,pežotek stejně bude rezavět i pod fólií.

Tak s tou kapotou bych asi taky něco nechal dělat... Zbytek by mě do začátku až tak netrápil. Ale dá se to všechno za pár šupů překytovat a přelakovat, aby to aspoň tak nebilo do očí.
Ale než vymýšlet fólie a já nevim co - nechceš s tím zajet do nejbližšího servisu/autolakovny? Za pár dní bude karosérie v cajku a nemyslím, že by to stálo víc než ty světlomety, co sis vybral.

Osobně bych doporučil si vyptat při nákupu totok:
- "nové rozvody" - tzn. kdy byly dělané a OPRAVDU tam jsou nové?
- brzdová kapalina - kdy byla naposledy měněná?
- motorový olej, filtr - dtto
- klimu to předpokládám za ty peníze nemá. Pokud ano - chladí?
- v jakém stavu je brzdové obložení, kotouče, bubny?
- kdy byl měněn, byl-li, ostatní spotřebák? Vzduchový filtr, kabinový filtr, svíčky...
- jaká byla poslední STK - prošlo auto bez úhony nebo byly nějaké hraniční nebo snad přeshraniční hodnoty, které bylo nutno překrýt pětistovkou?
- tlumiče jsou stále původní? Pokud ano a nebo byly měněny někdy dávno, zajeď si na test tlumičů. Lze pořídit od stokoruny výše a u těchto starých aut produkuje nepříjemné (ale očekávané) výsledky.
- ideálně nechat to projet někým zkušenějším, kdo může odposlechnout vadné ložisko nebo homokinetický kloub
- máš k tomu letní i zimní pneu? S dostatečným vzorkem?

Z bodů výše ti téměř jistě vyplynou nějaké nákupy. Mohou a nemusí být velké. Teprve až je budeš mít za sebou, můžeš přemýšlet o nákupu vizuálu. Ale jak už tu bylo řečeno - počkej ještě nějakou chvíli, až se trochu zajedeš, poznáš auto. Ideální by bylo počkat až na dobu, kdy projdeš první STK "na vlastní triko" - pak máš trochu jistotu, že auto je mechanicky víceméně v pořádku (i když vadné tlumiče tam de facto nezjistí) a pokud ti budou přebývat peníze, můžeš je začít utrácet za doplňky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru