Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Peugeot 206 - Koupě auta bez ŘP, autofolie, tuning, atp.. pár otázek :)

Tak s tou kapotou bych asi taky něco nechal dělat... Zbytek by mě do začátku až tak netrápil. Ale dá se to všechno za pár šupů překytovat a přelakovat, aby to aspoň tak nebilo do očí.
Ale než vymýšlet fólie a já nevim co - nechceš s tím zajet do nejbližšího servisu/autolakovny? Za pár dní bude karosérie v cajku a nemyslím, že by to stálo víc než ty světlomety, co sis vybral.

Osobně bych doporučil si vyptat při nákupu totok:
- "nové rozvody" - tzn. kdy byly dělané a OPRAVDU tam jsou nové?
- brzdová kapalina - kdy byla naposledy měněná?
- motorový olej, filtr - dtto
- klimu to předpokládám za ty peníze nemá. Pokud ano - chladí?
- v jakém stavu je brzdové obložení, kotouče, bubny?
- kdy byl měněn, byl-li, ostatní spotřebák? Vzduchový filtr, kabinový filtr, svíčky...
- jaká byla poslední STK - prošlo auto bez úhony nebo byly nějaké hraniční nebo snad přeshraniční hodnoty, které bylo nutno překrýt pětistovkou?
- tlumiče jsou stále původní? Pokud ano a nebo byly měněny někdy dávno, zajeď si na test tlumičů. Lze pořídit od stokoruny výše a u těchto starých aut produkuje nepříjemné (ale očekávané) výsledky.
- ideálně nechat to projet někým zkušenějším, kdo může odposlechnout vadné ložisko nebo homokinetický kloub
- máš k tomu letní i zimní pneu? S dostatečným vzorkem?

Z bodů výše ti téměř jistě vyplynou nějaké nákupy. Mohou a nemusí být velké. Teprve až je budeš mít za sebou, můžeš přemýšlet o nákupu vizuálu. Ale jak už tu bylo řečeno - počkej ještě nějakou chvíli, až se trochu zajedeš, poznáš auto. Ideální by bylo počkat až na dobu, kdy projdeš první STK "na vlastní triko" - pak máš trochu jistotu, že auto je mechanicky víceméně v pořádku (i když vadné tlumiče tam de facto nezjistí) a pokud ti budou přebývat peníze, můžeš je začít utrácet za doplňky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny