Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vlhké zdivo v garáži

Dobrý den,

mám nově postavenou garáž, postavena z Porfixu, bez zateplení, bez vnitřního topení, zateplen polystyrenem je jen sokl nad terénem. Vše je ok, jen uvnitř, když nechám postavené auto v zimě, steče z něj voda místy až ke stěně a napije se do stěny a odlupuje a nafukuje se v těch místech omítka. Seškrabal jsem, napenetroval a nanesl omítku znovu a teď řeším, jaký nátěr dát ne tu hranu mezi podlahou a zdí, abych tomu zamezil. Podlaha bohužel není vyspádovaná a když je vody hodně, tak prostě se ke zdi dostane.
Radili mi ve stavebninách cementový nátěr, který by měl spoj uzavřít. Nějaké vaše tipy?

Díky moc za rady.

Předmět Autor Datum
K tomuto sú výhodné samonivelačné plastové hmoty a nátery. Sú aj dvojzložkové, malá spotreba, iba sa… nový
Nuda 27.09.2017 10:46
Nuda
Do spáry v koutě podlahy bych na stříkal vosk pro ošetření dutin auta. Pak olepit stěnu a kousek pod… nový
čumil_old 27.09.2017 13:24
čumil_old
Zastavit vodu před zdí. Třeba obkladem soklu z keramických pásků. Dokonale utěsnit. Další možnost, n… poslední
milan.cukrar 27.09.2017 19:55
milan.cukrar

K tomuto sú výhodné samonivelačné plastové hmoty a nátery. Sú aj dvojzložkové, malá spotreba, iba sa roztiahnu po suchom povrchu a natiahnu špachtľou na vertikálne murivo. Zalejú póry, sú nenesiakavé, ľahká údržba mopom. Niektoré z nich majú vysoký lesk, ako pálené keramické dlaždice.

Sú aj epoxidové, dvojzložkové na garáž ti bohate stačí 5kg. Dajú sa špachtľou najprv naniesť na murivo, ako sokel, do výšky okopu, cca 30cm.

https://www.floorwood.sk/samonivelacna-hmota-garaz/ 25kg je aj pre tri garáže v pohode.

Len ťa ešte upozorním na jeden fakt. Pozor na hrúbku, mala by byť čo najtenšia, iba zaliať nerovnosti a póry v mm, max. 3mm hrúbka, lebo sa ti začne hmota odpupovať.

Vhodná je penetrácia, aby sa dala hmota roztierať a rýchlo neschla, teraz je síce chladnejšie, nemusí sa penetrovať. Vhodné je penetrovať, ak máš napríklad mastnoty od oleja v potere. Tie ale tiež najprv zlikviduj čistým Perchlóetylénom (rýchlo sa odparuje) a potom technickým liehom 60%.

Podklad musí byť naprosto vysušený, žiadna voda alebo vlhkosť na cementovom potere, lebo sa bude hmota lúpať po stvrdnutí.

-------

Zhnije ti vozidlo, robíš všetko pre to, aj nemožné.

Ak nejazdíš v zime, potom si zbastli nejakú posuvnú plošinu s štyrmi turbovetrákmi 230/50Hz a podstrč ju pod spodok vozidla. Za 12 hodín máš dutiny a podbehy suché, vyfúkané aj pri studenom prievane. Alebo do podlahy karbofrézkou zaliať odporový vyhrievací kábel 3kW 230V.

Do spáry v koutě podlahy bych na stříkal vosk pro ošetření dutin auta. Pak olepit stěnu a kousek podlahy lakýrpáskou a nastříkat sprejem na spodky aut(jsou různé odstíny). Udělat tedy "soklík".
V zimě si pod prahy auta po příjezdu dát dlouhé truhlíky na kytky, aby tam nakecal tající sníh. Ovšem je nutno zaslepit odtokové dírky, jimiž některé truhlíky disponují.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru