Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem STK

Dobry den. Mam dotaz. Tento tyden me ceka STK, mam automobil Cupe, bohuzel vcera me prasklo lanko na stahovani oken a behem kratke chvile nejsem schopen sehnat novou stahovacku, v okynku mam dreveny klinek a okno drzi, druhe okenko je plne funkcni. Ma to vliv na technickou kontrolu, je to nejaka zavada? Dekuji za info.

Předmět Autor Datum
Pokud na to příjdou,tak projdeš,ale označí to jako závada B - lehká. nový
kozakl 08.08.2017 14:47
kozakl
Nikdy mi na STK nezkoušeli funkčnost stahování oken. nový
Cat 08.08.2017 21:57
Cat
Pokud je to u řidiče, nechte rozhodně okno dole - technik potřebuje ovládat zařízení... zvedat to ur… nový
mirektatra 09.08.2017 06:43
mirektatra
jenze trik je v tom, ze nez neco okynkem ovlada, tak se vozidlo foti a to pri vytazenych okynkach nový
sáček 09.08.2017 11:18
sáček
jj, byl jsem na STK pred mesicem.. nejdrive fotky pri zavrenych oknech ze vsech stran, potom okynko… nový
pl 09.08.2017 11:48
pl
Co to máte za STK ?? Nějaká samoobsluha ? Já dám auto technikům,sednu na kávu,nebo několik a nikdo m… nový
kozakl 09.08.2017 14:27
kozakl
STK Lednice.. okres Breclav, zdravim :) pokud to nekdo cte, preju krasny den volam 3 dny dopredu -… nový
pl 09.08.2017 15:36
pl
Docela mazec,ale asi to ještě někde tak je. Já se objednávám,v Brně. Firmu psát nebudu,v 7:00 tam au… nový
kozakl 09.08.2017 16:36
kozakl
haha, omotavku a sedak?? nic, spinave upocene monterky v kterych byl cely den.. ale toto jsem fakt… nový
pl 09.08.2017 16:59
pl
Mě čeká STK příští týden. Byl jsem se tam předběžně zeptat, jestli to můžu opět udělat, jak před něk… nový
Prasak 09.08.2017 17:16
Prasak
Já jezdim na stk Vídeňská v Brně. Zrovna před měsícem jsem tam byl. Předám klíče, zaplatím 1450 CZK… nový
Moas 11.08.2017 07:36
Moas
STK dnes žádná sranda no.... Byl jsem tam před 14 dni s pracovním autem. Je to 2008 rok a na emisích… nový
dist 09.08.2017 18:55
dist
Já už to dělám hodně dlouho tak, že auto každý rok dám do servisu, ať mi ho zkontrolují a případně d… nový
Yarda 11.08.2017 08:07
Yarda
Ano, to je určitě pohodlnější cesta. Je otázka, jestli to člověk dává na STK "hlavně aby to nějak pr… nový
Moas 14.08.2017 07:35
Moas
To je na debatu. Tak důvod proč jdeš na STK je jeden. Protože musíš. Myslet si může co kdo chce,proč… nový
kozakl 14.08.2017 07:45
kozakl
V současné době je problém, jak se dostat mimo autorizovaný servis k dokumentaci co a jak nastavit a… nový
Yarda 14.08.2017 08:09
Yarda
Nepsal jsem nic o závisti. Když jedu na STK, vyhradím si dvě hodiny času, protože vím, že to tam tak… nový
Moas 15.08.2017 06:28
Moas
Uplny ojebavani STK uz skoncilo - vsechno se foti a nahrava na video. Neco malo se asi ojebat da, sp… nový
bahno 15.08.2017 09:04
bahno
No a to mě zajímá,co bude v přístím protokolu,zůstane to znova jako lehká závada,nebo to povýší. Tře… poslední
forestek 15.08.2017 12:00
forestek

jj, byl jsem na STK pred mesicem.. nejdrive fotky pri zavrenych oknech ze vsech stran, potom okynko u ridice dolu, technik byl za autem a ja u volantu podle jeho pokynu mackal blinkry, brzdy a dalsi radosti :)

jinak, poklice dolu.. pokud jsou pod srouby, tak srouby dolu.. i kdyz jsem na neho hodil hodne nasrany vyraz, musel jsem povolit na parkovisti 4x4 srouby, sundat poklice a pak zase doma 4x4 srouby dolu a nasadit poklice

STK Lednice.. okres Breclav, zdravim :) pokud to nekdo cte, preju krasny den

volam 3 dny dopredu - "muzu se objednat?" "my se neobjednavame, nechodi sem tolik lidi, je bezna fronta.." ok..

poprve a naposledy.. prijel hned po poledni pauze.. postavil jsem se k emisim na 15 minut, nikde nikdo, tak jsem to vzdal a sel do kancelare do fronty.. po pul hodine ve fronte "vy ale stojite ve spatne fronte, musite mit emise nejdrive".. u emisi mezitim stali 4 lidi.. nevadi.. za +- 2,5 hodiny jsem se dostal na radu :) vrchol byl, kdyz tam vjel traktor, zatahl dvere, po 30minutach se vrata zvedly a pan se pta "mam to hotove?" "ne, ja nemam cas, resim neco jineho"

po emisich jsem se postavil do te fronty v kanclu, kde jsem byl na zacatku.. pani jesm zaplatil poplatek za emise i za STK (coz byla velka chyba, jinak bych je uz davno poslal do prdele a jel na druhy den jinam)

po zhruba hodine cekani ke mne prisel technik a rika.. "ja vam do toho nechci mluvit, ale ty poklice musi dolu" "coze? vzdyt jsou pod sroubama.. nikdy jsem je nemusel sundavat" "my musime zkontrolovat velikost disku podle TP" "proc? vsak snad vidite velikost gumy, ne?" "ano, ale musime i disk.. "

takze jsem jako kkt po zhruba 3 hodinach na slunku (asi 30 ve stinu bylo) bez niceho k jidlu a piti sundaval rucne poklice ze vsech kol..

na kontrolu jsem se dostal za zhruba 5 hodin od zacatku cekani.. prubeh jsem psal vyse

vysledek byl - strzena gumicka zadniho sterace (nj, moje chyba), pak mel nejake kecy na svitici kontrolku ESP (ktera se rozne asi 1x za 1000km a musela se svina roznout kdyz jsme pojizdeli) a pak se mu nelibilo, ze mam jedno svetlo poskrabane (180t km) a druhe nove (potkal jsem pred 3 mesici srnu).. "a to vam kde delali? ze ani neseridili zarovky".. jako bych za to mohl.. jo a jeste se mu nelibila rez u cepu zadniho sterace.. u 8 let stareho auta, ktere nikdy nestalo v garazi a nerezne nikde jinde, jenom na tom 1cm ctverecnim..

"lekarnicku mate?" vlezl jsem do kufru, zasral si ruce od poklic, pronesl par sprostych slov "nenadavejte, nadavat bych mohl ja, za to v jakem stavu je auto"

naposledy.. priste jedine Pohorelice.. radsi o kousek dale, ale s objednanim

Mě čeká STK příští týden. Byl jsem se tam předběžně zeptat, jestli to můžu opět udělat, jak před několika lety (nový auto, 4 roky klid), tedy že tam ráno šoupnu auto, nechám tam papíry, klíče, peníze a oni mi zavolají, až to bude hotovo. Nanejvejš to bude do druhýho dne, pokud budou mít nával. Tak to tam odvezu, mám to asi 1km od domu. Když to není nutný, tak tam nehodlám trčet několik hodin. Kdybych to neměl tak blízko, tak to asi šoupnu do autoservisu, ať mi to tam protáhnou oni.

Já jezdim na stk Vídeňská v Brně. Zrovna před měsícem jsem tam byl.

Předám klíče, zaplatím 1450 CZK, poprosím o sjetí testu tlumičů (při STK to na požádání udělají zdarma).
Sednu ke stolku, browsim po netu (WiFi zdarma), dám si kafe, vodu, případně z automatu nějakou tyčinku.

Na televizi vidím, kdy se moje auto dostalo na linku STK.
Jednou jsem si skočil i do blízké prodejny fasteners nakoupit, spojovacího materiálu není doma nikdy dost.
Prostě pohoda, za dvě hodiny mě zavolali, předali papíry, klíčky, frnk pryč.
Člověk se na tu STK snad i těší.

Jinak ohledně poklic - ty sundávám ještě doma. Nemám je pod šroubama, tak věřím, že by si je sundali i sami, ale tak nějak jsem zvyklý auta na STK přistavovat vždy bez poklic kvůli měření geometrie.

STK dnes žádná sranda no.... Byl jsem tam před 14 dni s pracovním autem.
Je to 2008 rok a na emisích problém. Norma kouřivosti 0.30 naměřeno 0.40. Prý před rokem by to ještě prošlo, ale teď byla zrušená tolerance tak to neprojde. Sranda je, že nová auta co mají DPF filtr mají normu 0.50 a auto bez DPF 0.30.... k čemu pak ty filtry jsou.... Spíš aby lidi kupovali nová auta no...

Já už to dělám hodně dlouho tak, že auto každý rok dám do servisu, ať mi ho zkontrolují a případně doplní oleje a další kapaliny (u novějších aut co jsou samá elektronika ani není jiná možnost) a jednou za dva roky při té příležitosti zařídí STK.

Ano, to je určitě pohodlnější cesta. Je otázka, jestli to člověk dává na STK "hlavně aby to nějak prošlo" a nebo jestli to dává na STK proto, aby byl proklepnut stav auta a měl jistotu, že kritické věci (resp. ty, co STK kontroluje) fungují. Co vím, tak auta, která se na STK vozí ze "spřátelených servisů", požívají jistých výhod - jednak se na STK linku dostanou dřív, než auta dopravená přímo majiteli a pak taky ne všechno se tak pečlivě kontroluje ("Lojza vozí auta dycky v cajku, tak se s tim nebudem zdržovat").

To je na debatu. Tak důvod proč jdeš na STK je jeden. Protože musíš. Myslet si může co kdo chce,proč tam jde. Auto buď vyhoví,nebo nevyhoví. Auta dodaná ze spřátelených servisů ? To bereš špatně. Pokud využívám legální placené služby,která to umožňuje,jako třeba časové objednání se na úřad,tak nebudu závidět a tuto službu využij také,nebo nevyužij a budeš čekat. Je mnoho lidí,kteří nemohou přijet kdykoliv a neplánovaně čekat. Neni na tom nic zvláštního,potažmo špatného.... ("Lojza vozí auta .... každé auto,nejen Lojzovo je zadokumentováno,nafoceno a pod.).

V současné době je problém, jak se dostat mimo autorizovaný servis k dokumentaci co a jak nastavit a kontrolovat. Dřív byly k mání příčurky s podrobnými návody i s plánky jak si udělat různé přípravky, teď BFU dostane akorát návod, kde pokud se tam píše o údržbě a závadách, tak většinou to končí radou "...a navštivte autorizovaný servis...".
Tak já věřím, že když servis připravuje auto k STK, tak tam vědí co je důležité. Třeba když jsem auta do STK vozil sám, tak jsem se snažil nastavit brzdy, ale dokud mi je tam nezměřili, tak jsem nevěděl, jestli je to na projití.

http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=81518

Nepsal jsem nic o závisti. Když jedu na STK, vyhradím si dvě hodiny času, protože vím, že to tam tak funguje. Přesně jak píšeš - když bych to chtěl bezbolestně, zaplatím servisu a oni to udělají za mě. Lojza v mém případě je mechanik ze spřáteleného servisu.

Uplny ojebavani STK uz skoncilo - vsechno se foti a nahrava na video. Neco malo se asi ojebat da, spis zamaskovat a pak technik nehlouba prilis detailne, ale co vim, tak naopak u starejch aut v super stavu si dneska spis vymejsli lehky zavady(tak kazdy auto ma lehkou korozi vejfuku nebo nejakou podobnou vadu) aby to nevypadalo podezrele.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru