Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem STK

Dobry den. Mam dotaz. Tento tyden me ceka STK, mam automobil Cupe, bohuzel vcera me prasklo lanko na stahovani oken a behem kratke chvile nejsem schopen sehnat novou stahovacku, v okynku mam dreveny klinek a okno drzi, druhe okenko je plne funkcni. Ma to vliv na technickou kontrolu, je to nejaka zavada? Dekuji za info.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já už to dělám hodně dlouho tak, že auto každý rok dám do servisu, ať mi ho zkontrolují a případně d…
Yarda 11.08.2017 08:07
Yarda
Ano, to je určitě pohodlnější cesta. Je otázka, jestli to člověk dává na STK "hlavně aby to nějak pr… nový
Moas 14.08.2017 07:35
Moas
To je na debatu. Tak důvod proč jdeš na STK je jeden. Protože musíš. Myslet si může co kdo chce,proč… nový
kozakl 14.08.2017 07:45
kozakl
V současné době je problém, jak se dostat mimo autorizovaný servis k dokumentaci co a jak nastavit a… nový
Yarda 14.08.2017 08:09
Yarda
Nepsal jsem nic o závisti. Když jedu na STK, vyhradím si dvě hodiny času, protože vím, že to tam tak… nový
Moas 15.08.2017 06:28
Moas
Uplny ojebavani STK uz skoncilo - vsechno se foti a nahrava na video. Neco malo se asi ojebat da, sp… nový
bahno 15.08.2017 09:04
bahno
No a to mě zajímá,co bude v přístím protokolu,zůstane to znova jako lehká závada,nebo to povýší. Tře… poslední
forestek 15.08.2017 12:00
forestek

Já už to dělám hodně dlouho tak, že auto každý rok dám do servisu, ať mi ho zkontrolují a případně doplní oleje a další kapaliny (u novějších aut co jsou samá elektronika ani není jiná možnost) a jednou za dva roky při té příležitosti zařídí STK.

Ano, to je určitě pohodlnější cesta. Je otázka, jestli to člověk dává na STK "hlavně aby to nějak prošlo" a nebo jestli to dává na STK proto, aby byl proklepnut stav auta a měl jistotu, že kritické věci (resp. ty, co STK kontroluje) fungují. Co vím, tak auta, která se na STK vozí ze "spřátelených servisů", požívají jistých výhod - jednak se na STK linku dostanou dřív, než auta dopravená přímo majiteli a pak taky ne všechno se tak pečlivě kontroluje ("Lojza vozí auta dycky v cajku, tak se s tim nebudem zdržovat").

To je na debatu. Tak důvod proč jdeš na STK je jeden. Protože musíš. Myslet si může co kdo chce,proč tam jde. Auto buď vyhoví,nebo nevyhoví. Auta dodaná ze spřátelených servisů ? To bereš špatně. Pokud využívám legální placené služby,která to umožňuje,jako třeba časové objednání se na úřad,tak nebudu závidět a tuto službu využij také,nebo nevyužij a budeš čekat. Je mnoho lidí,kteří nemohou přijet kdykoliv a neplánovaně čekat. Neni na tom nic zvláštního,potažmo špatného.... ("Lojza vozí auta .... každé auto,nejen Lojzovo je zadokumentováno,nafoceno a pod.).

V současné době je problém, jak se dostat mimo autorizovaný servis k dokumentaci co a jak nastavit a kontrolovat. Dřív byly k mání příčurky s podrobnými návody i s plánky jak si udělat různé přípravky, teď BFU dostane akorát návod, kde pokud se tam píše o údržbě a závadách, tak většinou to končí radou "...a navštivte autorizovaný servis...".
Tak já věřím, že když servis připravuje auto k STK, tak tam vědí co je důležité. Třeba když jsem auta do STK vozil sám, tak jsem se snažil nastavit brzdy, ale dokud mi je tam nezměřili, tak jsem nevěděl, jestli je to na projití.

http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=81518

Nepsal jsem nic o závisti. Když jedu na STK, vyhradím si dvě hodiny času, protože vím, že to tam tak funguje. Přesně jak píšeš - když bych to chtěl bezbolestně, zaplatím servisu a oni to udělají za mě. Lojza v mém případě je mechanik ze spřáteleného servisu.

Uplny ojebavani STK uz skoncilo - vsechno se foti a nahrava na video. Neco malo se asi ojebat da, spis zamaskovat a pak technik nehlouba prilis detailne, ale co vim, tak naopak u starejch aut v super stavu si dneska spis vymejsli lehky zavady(tak kazdy auto ma lehkou korozi vejfuku nebo nejakou podobnou vadu) aby to nevypadalo podezrele.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru