Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nerez udírna

Dobrý den,
chtěl bych pořídit malou prosklenou nerez udírnu. Běžně se to prodává s elektrokompletem. K tomu bukové piliny a drť.
Otázka zní. Vyudím v tom normální kilové šrůtky masa, nebo je to spíše na ryby, sýry atd..? Jde mi o to, zda to bude výkonostně a taky po stránce kvality uzeného výsledku stačit.
Díky
T.L.

Předmět Autor Datum
Dobrovoľne sa nacpávať dehtom a karcinogénmi, slabého ducha značí. Jasne, že vyúdiš, údenie je len…
Nuda 25.07.2017 11:05
Nuda
Taky bych řekl,že podobné náhražky uzení jsou hloupost. Udit klasicky,tak se to dělá. To máte jak s… poslední
kozakl 25.07.2017 12:08
kozakl

Dobrovoľne sa nacpávať dehtom a karcinogénmi, slabého ducha značí.

Jasne, že vyúdiš, údenie je len povrchový efekt, ako konzervant proti hmyzu, muchám a červom. Jedine presolené výrobky držia z vnútornej štruktúry dlhodobý efekt konzervácie a sterilizácie k tomuto účelu vhodných potravín.

Údiť by sa malo vyhoreným drevom z ktorého sa teplom najprv voľne spálili a odparili nevhodné látky, ale hlavne voda. Ideálne pozostatkami zo žeravých uhlíkov. Voda z mokrých pilín ak sa kondenzuje na potravinách pri nedostatočnom odvetraní udiarne škodí, lebo sa lepí na zavlhnutých potravinách deht, smola, asfalt, přiboudliny, ktoré vsiaknu do potravín, ako jedy.

Taky bych řekl,že podobné náhražky uzení jsou hloupost. Udit klasicky,tak se to dělá. To máte jak s pečením. V mikrovlnce také nic neupečete tak jako v klasické troubě. Dokonce je i "uzení" že pokropíte maso nějakým roztokem a máte vyuzeno ...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru