Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zahradní vodárna

Dobrý večer, mám zahradní vodárna al-ko. Jsem s ní velmi spokojen,ale teď chci nějaký průtokový spínač (presscontrol) vodárna nemá tlakovou nádrž a chci ji používat pro wapku, zahradní sprchu atp. Potřebuji tedy nějaký tlakový spínač aby sepnulo při puštění vody. S jakým typem za rozumný peníz máte zkušenosti? Nechci tlakovou nádrž. Děkuji za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdar, Nebudem davat odkaz priamo na eshop, lebo ma oznacia za siritela reklamy, ale odporucam tlako…
Marfej 18.05.2017 04:38
Marfej
Netrep, vždy musí obsahovať spínací mechanizmus aspoň minimálnu kapacitu tzv.expanznej nádoby s vyro…
Nuda 18.05.2017 07:42
Nuda
:-) nový
Matfej 18.05.2017 13:52
Matfej
Ale kdepa, jde to uplne v pohode bez expanzky. Dnesni tlakovy spinace to daji, ty lepsi i s plynulou… nový
bahno 18.05.2017 18:56
bahno
Este by som dodal ze tie tlakove jednotky samozrejme ide namontovat aj bez expanznej nadoby, roky to… nový
Marfej 19.05.2017 05:31
Marfej
Este pre uplnost. Plati, ze pri klasickych elektronickych tlakovych jednotkach (napr. pomenute BRIO)… nový
Marfej 19.05.2017 05:37
Marfej
Jenom muj nazor - ponornej automat je blby reseni k baraku, ale na zahradu proc ne, to funguje velmi… nový
bahno 19.05.2017 08:24
bahno
Děkuji za rady. Koupil jsem Brio včera namontoval, je to přesně to co jsem chtěl. kropeni trávníku,… poslední
Aaaasssa 19.05.2017 12:52
Aaaasssa

Zdar,

Nebudem davat odkaz priamo na eshop, lebo ma oznacia za siritela reklamy, ale odporucam tlakovu jednotku Brio MT2000 . Roky to montujeme. Nepotrebuje to ziadnu tlakovu nadobu. V dnesnej dobe su uz aj pokrocilensie riesenia, ale toto je za prijatelnu cenu.

Netrep, vždy musí obsahovať spínací mechanizmus aspoň minimálnu kapacitu tzv.expanznej nádoby s vyrovnávacím tlakom (napríklad oddelená membránou) lebo by sa hociako citlivý spínač nastavený na rozdielne tlaky v desatinách bar zblbol častým spínaním prípadne sa vôbec nevypol. Tlakové nádržky oddelené membránou stačia s obsahom 0,2l, sú tak malé, ani ich zabudované v sústave nevidíš.

Ale kdepa, jde to uplne v pohode bez expanzky. Dnesni tlakovy spinace to daji, ty lepsi i s plynulou regulaci cerpadla. Ma to jediny minus - pokud nekde nepatrne neco kape, tak cerpadlo jede +- furt. Coz a) se cerpadlu nelibi b) 1200W 24/7 neco stoji... Ale jinak, proc ne, mam to tak 8 let a az na jeden o 15kKc vyssi ucet za elektriku :-D:-/:x: zadnej problem.

Este by som dodal ze tie tlakove jednotky samozrejme ide namontovat aj bez expanznej nadoby, roky to tak robim pri zavlazovacich sytemoch do zahrad , ale pokial su mensie odbery (napriklad dopustanie WC, umyvanie ruk atd.) je dobre pouzit bud tlakovu jednotku s malou expanzkou (Brio MT Tank a podobne) alebo priamo zapojit malu expanzku. Na polievanie zahrad, kde su vacsie odbery, to ale netreba. Samozrejme ako bolo spomenute system musi byt uplne tesny, bez akychkolvek unikov. Sam som si na zahradu namontoval kombinaciu nasavacie cerpadlo + Brio MT 2000 (bez expanzky) s vyvodom do kuchyne a na polievanie zahrady. Cerpadlo spina uplne normalne vtedy ked potrebujem, ziadne cate spinanie a podobne veci. Proste to robi presne to, co to robit ma. Jedina vynimka je naozaj maly prietok v kuchyni, kedy by sa mala expanzka nadobka hodila, ako som pisal vysie. Vtedy mi vypina/zapina, kedze odber je maly. Staci otvorit kohutik viac a je po probleme.

Osobne by som skor pouzil ponorny automat, s tlakovou jednotkou vnutri. Na to staci napojit uz len hadicu s kohutikom a netreba riesit absolutne nic okrem napajania.

Teraz je velky vyber zariadeni, casy ked jedinou moznostou bola expanzka s tlakovym spinacom su nastastie davno prec. Uplne top riesenim su tlakove jednotky s frekvencnym menicom, ale zatial zial aj za top ceny :).

Este pre uplnost. Plati, ze pri klasickych elektronickych tlakovych jednotkach (napr. pomenute BRIO) je expanzka na 90% pripadov nepotrebna. VYnimkou su ako som pisal minimalne odbery. Pri tlakovych jednotkach s frekv. menicom je potom expanzka nepotrebna v 100% pripadoch, nakolko menic prisposobi vykon cerpadla potrebam. Teda pri malom odbere je vykon cerpadla minimalny a nehrozi jeho caste spinanie z dovodu navysenia tlaku v systeme.

Jenom muj nazor - ponornej automat je blby reseni k baraku, ale na zahradu proc ne, to funguje velmi dobre. Mam dva gardenacky, jeden je v jimce na smes destovy a vycisteny vody a pouziva se na zalejvani, druhej mam cistej uklizenej pripravenej do studny, kdyby odeslo regulerni cerpadlo/tlakova jednotka, protoze barak to taky tak nejak blbe utahne - a furt lepsi mit malej tlak vody v systemu a podivny spinani, nez bejt tejden bez vody. Ale na zahradu, za 2500Kc, super reseni.

Děkuji za rady. Koupil jsem Brio včera namontoval, je to přesně to co jsem chtěl. kropeni trávníku, zahradní sprcha, wapka, napouštění bazénu, hlídání běhu na sucho. Odzkoušeno zatím k plné spokojenosti. Tak snad čas neukáže něco jiného.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru