Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem stopka na starou motorku

Ahoj lidi, na staré motorce potřebuji ve stopce vyměnit jednovláknovou žárovku za dvouvláknovou. Proto potřebuji také vyměnit protikus, ze kterého žárovka bere napětí. Nevím, jak ho nazvat-viz foto. Průměr je 15mm. Prosím, pokud někdo víte, jak se součástka nazývá, prozraďte mi to. A pokud víte, kde by se dala sehnat, nebo kde to vyrábějí, dejte mi vědět také. Moc děkuji za pomoc. S.

Předmět Autor Datum
Nechci polemizovat, ale jakej rozumnej k tomu máte důvod? Rozsvěcení koncový lampy a brzdového světl…
mirektatra 16.05.2017 20:52
mirektatra
Jen se zeptá, o jakou motorku jde? Takovouhle patici žárovky jsem ještě nepotkal. Daný typ by mohl i…
S4R 16.05.2017 20:58
S4R
Vzpomněl jsem si, že podobný dotaz už jsem tu četl: http://kutilska.poradna.net/q/view/121499-elektr… poslední
Yarda 17.05.2017 07:47
Yarda

Nechci polemizovat, ale jakej rozumnej k tomu máte důvod? Rozsvěcení koncový lampy a brzdového světla lze zařídit i pomocí jedné žárovky a jednoho přívodního drátu - tedy bez zásahu do historický konstrukce motorky: Koncový světlo - žárovka svítí přes odpor, tedy sníženým svitem. Brzdový světlo - brzdový spinač zkratuje odpor a žárovka dostává plné napětí (odpor lze zakoupit v prodejnách s díly na renovování motorek celkem běžně a změnu lze snadno ukrýt)

Jen se zeptá, o jakou motorku jde? Takovouhle patici žárovky jsem ještě nepotkal. Daný typ by mohl i napovědět, kde shánět. Na druhou stranu, metoda přes odpor, jakou popsal výše Mirektatra, by byla asi ke stroji šetrnější a snazší na realizaci. Měnit původní objímku za jinou a tahat novou kabeláž je v tomto případě možná zbytečné.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru