Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Osobne nechápem opice. Vozia si tie svoje imidžové, vyžehlené, selfíčkové papule ako buci za sklami…
Nuda 21.01.2017 11:13
Nuda
Ty magore, zasíráš všemožné skupiny infantilními hemzy, dej si odchod a neopruzuj mezi slušnými lidm… poslední
albert 22.01.2017 19:55
albert
Nebylo by pro jednoduchost a pro jistotu lepší před nabíjením z jednoho pólu baterie (například z pl…
náhodný 22.01.2017 18:01
náhodný
Kdyby nebyly tyto mrazivé noci tak často,-běžně -10...-18 Celsia, !Je opravdu více než vhodné kontro… nový
E250TD 22.01.2017 18:23
E250TD
Ono by ani tak nešlo o "opotřebování" kontaktů, jako spíš o zbytečnou práci a komplikace. Totiž s od… nový
dežo 22.01.2017 19:13
dežo

Osobne nechápem opice. Vozia si tie svoje imidžové, vyžehlené, selfíčkové papule ako buci za sklami svojich naleštených tátošov, tvária sa ako milionári s vlastnou ponorkou, telefóny večne nacacepné na svojich debilých gebuliach minimálne za 500€ za kus, ale na lacnú, celoživotnú autonabíjačku vybavenú antisulfatáciou, regulovaným nabíjaním, vodotesnú apod. vymoženosti, nemajú. Vybavia sa nebezpečným šuntom z Lídla, ktorý by mali dávať v obchodných domoch zadarmo k nákupu jedného lízatka (lollypop)

https://ctek.heureka.sk/nabijacky-a-startovacie-bo xy/

Tebe stačí základný model inteligentnej nabíjačky zn.: CTEK 5A za 65€, máš ju na doživotie, nezničíš baterku prebitím, vysokým prúdom a napätím lebo sa sama reguluje podľa kondície baterky a na záver sa vypne. Nabíjaj priamo vo vozidle aj pri naštartovanom vozidle.

Nebylo by pro jednoduchost a pro jistotu lepší před nabíjením z jednoho pólu baterie (například z plusu) odpojit odpojit kabel, aby nic nešlo do vnitřní instalace a pak připojit kabely od nabíječky přímo na čudlíky akumulátoru?
Zas tak často se baterie nenabíjí a tak se připojovací svorky od kabelů k baterii zas tak moc neošoupou a nezmáčknou.

Ono by ani tak nešlo o "opotřebování" kontaktů, jako spíš o zbytečnou práci a komplikace. Totiž s odpojením baterky zpravidla souvisí podle typu auta následné vymazání různých pamětí. Třeba paměti řídicí jednotky motoru, takže se motor pak musí znovu "učit" optimálním parametrům chodu, musí se seřídit hodiny, naštelovat předvolby rádia, spárovat mobil s handsfree, příp. podle vybavení musí člověk absolvovat další otravné činnosti(výjimečně(zatím) i volat servis, protože to nejede, nebo tam bliká nějaký varovný symbol).

Já bych z nabíjení nedělal žádnou vědu. Trend vývoje aut jde bohužel stejně jako trend vývoje třeba mobilů týmž směrem, tedy vyrábět chatrné krámy které mají papírově miliony funkcí k nepotřebě, ale člověk si nemůže být nikdy jistý tím, že zvládnou spolehlivě aspoň ty nejnutnější, přičemž vyžadují péči jako nedonošený novorozenec, ale připojení na funkční nabíječku zatím ještě zvládnou bez úhony.

Já používám klasickou jednoduchou nabíječku sestávající z trafa a usměrňovacího můstku, a i tak "přenáročnou" funkci, jako je nabití olověného akumulátoru, zvládá spolehlivě. Dokud nevecpou všude li-ionky, tak mi určitě bude dobře sloužit. Narozdíl od všech těch hraček, které je třeba chránit před vším možným, s displayi, blikátky, pípátky a umělou "inteligencí". Jako kdyby nabíjení baterky byla nějaká vědecká činnost, na kterou mozek normálního, aspoň gramotného člověka, nestačí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru